Uitgever Robin Logjes en Hanneke de Zwaan tonen het boek.
Uitgever Robin Logjes en Hanneke de Zwaan tonen het boek. ©maartenheijenk.nl

Flevowand is volgend jaar pas klaar, maar nu is er al een boek met 'the making of'

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De borduursters van de Flevowand in Biddinghuizen zijn blij met het boek ‘De Flevowand van Bayeux tot Biddinghuizen’ dat vorige week werd gepresenteerd. „Een prachtig boek”, vindt secretaris en ontwerpster Hanneke de Zwaan, „Het is echt heel mooi gemaakt, prachtig geschreven. Ze heeft het heel gevoelvol gebracht en met veel mooie foto’s.”

Ans van Berkum heeft allerlei functies vervuld in de culturele sector en was betrokken bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vorig jaar kende dit fonds de jaarlijkse Lelyprijs toe aan de Flevowand, het zestig meter lange borduurwerk met de geschiedenis van de Zuiderzeewerken.

Lelyprijs

„Daar moet méér mee gebeuren”, dacht Ans van Berkum toen ze kennis nam van het gigantische borduurkarwei in Biddinghuizen. Ze besloot een boek te schrijven. Dat boek, met foto’s van Marco Bakker, werd vorige week gepresenteerd bij de start van de jaarlijkse 24-uurs borduurmarathon.

„De borduursters en het doek worden uitgelicht met foto’s en verhalen”, aldus Robin Logjes van Pharos Uitgevers, „Biddinghuizen krijgt verbinding met het beroemde tapijt van Bayeux en schaart zich onder de mooiste voorbeelden van de borduurkunst. Ans van Berkum schrijft met verwondering en respect over de hechte groep mensen, die Flevoland kleur heeft gegeven.”

The making of

Hanneke de Zwaan is blij met het boek: „Het wandkleed is nog niet af en er is al wel een boek. Noem het maar: the making of…”

‘De Flevowand van Bayeux tot Biddinghuizen’ is te koop bij Boekenhuys van der Walle in Biddinghuizen. ,,17 euro 90, dat is eigenlijk voor niks”, vindt de secretaris.

Dossier Flevowand