Autocross Biddinghuizen
Autocross Biddinghuizen Fred Docter FD2

Autocross van jubilerende Flintstones begint al op de vrijdagavond

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wat 45 jaar geleden begon op de Fazantendreef in Dronten is uitgegroeid tot een groot autosportspektakel. Dit jaar staat het 45-jarig jubileum van de autocross op de agenda voor het weekeinde van 30 juni en 1 juli op het Van Wervencircuit in Biddinghuizen.

ā€žDe organisatie wil dit bijzondere evenement niet zomaar voorbij laten gaan en viert dit op een speciale manier met een avond- en dagcross ĆØn een tentfeestā€, aldus PR-man Daan Munster.

Eerste cross op vrijdagavond

Op vrijdag 30 juni arriveren alle coureurs op het campingterrein en gaat ā€™s avonds om half negen de avondcross van start met 60 deelnemende autoā€™s.

ā€žDe organisatie van de Flintstones en oud-bestuursleden van de J19Nu hebben de handen ineen geslagen om na de avondcross een openbaar tentfeest neer te zetten, waar oud en jong kan genieten van de muziek en gezelligheidā€, aldus de organisatie.

Zaterdagprogramma

Op zaterdag gaan vanaf ā€™s ochtends elf uur de ā€˜normale klassenā€™ van start. De kleine crossfans kunnen deze dag gratis gebruik maken van een springkussen, bungeetrampoline en een draaimolen.

Er bestaat veel animo voor de autocross en in sommige klassen zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. ā€žHet belooft een mooi tweedaags evenement te worden met nostalgie en autocrossā€, aldus de organiserende autocrossvereniging De Flintstones.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 11 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 12 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 12 uur geleden