De vier bodypump-instructeurs van Joy4Life: Natalie Sturkenboom
De vier bodypump-instructeurs van Joy4Life: Natalie Sturkenboom Joy4Life

‘Bodypump on the Beach’ bij Bremerbaaistrand in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Bodypump is een populair fitnessprogramma met gewichten. Bij Joy4life zijn er zo’n 60 deelnemers. Zij wilden ook wel eens wat anders dan een groepsles in de sportschool. Daarom is besloten om op zondag 25 juni een uitstapje te maken naar het strand van Bremerbaai.

Er wordt tijdens ‘Bodypump on the Beach’ geld ingezameld voor KNGF Geleidehonden. Dat goede doel is niet zomaar gekozen. Sabina van Pouderoyen doet aan bodypumpen bij Joy4Life. Zij is door een ziekte langzaam maar zeker blind geworden en voert via de sportschool actie voor KNGF Geleidehonden. Dat doet ze door plastic doppen te verzamelen. Tientallen inwoners van het dorp brengen hun plastic doppen naar Joy4Life.

Duizend euro

Het strandevenement wordt georganiseerd door instructrice Jolanda Nuis. Het leek haar een mooi idee om aan te sluiten bij de doppenactie. Jolanda hoopt op 25 juni minimaal duizend euro op te halen voor het goede doel.

De instructrice is zelfs op bezoek geweest bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen om er meer over te weten te komen. „Heel mooi”, zegt ze erover, „Ik heb op een simulator gestaan en dan merk je hoe bijzonder het is om afhankelijk te zijn van een hond.”

Eigenaar Ad Kragtwijk van Joy4Life benadrukt dat het niet alleen om blindegeleidehonden gaat: „Ze leiden ook hulphonden op, bijvoorbeeld voor mensen met autisme of voor oud-militairen.”

Hele mooie locatie

Waarom wordt de actie bij Bremerbaai gehouden? Jolanda Nuis: „Bremerbaai hóórt bij Biddinghuizen. Het is een hele mooie locatie, je kunt er een hapje en een drankje nuttigen. En als de ouders aan het bodypumpen zijn, vermaken de kinderen zich wel op het strand. Het strandpaviljoen doet ook mee: een deel van hun omzet gaat naar het goede doel.”

Het evenement wordt op zondag gehouden, omdat er op zaterdagen veel andere activiteiten zijn. „Wij horen vaak dat mensen het lekker vinden om op zondag te sporten”, zegt Jolanda.

Drie sessies van een uur

Er zijn deze middag drie sessies van een uur. Die beginnen om 13.30, 14.45 en 16.00 uur. Sabina van Pouderoyen is met haar blindegeleidehond Milan aanwezig en heeft aangekondigd drie uur lang mee te doen.

Jolanda Nuis hoopt op zoveel mogelijk deelnemers en niet alleen van de eigen sportschool. Sportievelingen kunnen zich aanmelden via info@j4l.nl.