De Flevo-Scouts aan het werk bij het monument.
De Flevo-Scouts aan het werk bij het monument. Flevo-Scouts

Door Prins Claus onthulde Jamboree-monument geadopteerd door Flevo-Scouts

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De Flevo-Scouts uit Dronten hebben vanmorgen het monument ā€˜Universal Solidarity' geadopteerd. Het monument is twaalf jaar geleden bij de rotonde Spijkweg/Walibi geplaatst ter gelegenheid van de achttiende World Jamboree.

Het is monument is gemaakt door Corry Ammerlaan-van Niekerk en is door jeugdleden van de Flevo-Scouts onthuld samen met Prins Claus, de toenmalig beschermheer van Scouting Nederland onthuld. Het symboliseert de eenheid van de jeugd van over de hele wereld.

De natuur is voor scouting een belangrijk onderdeel. Door de wildgroei was het monument begin dit voorjaar echter niet meer zichtbaar. Voor Trudy Stoker en Jos Oortwijn was dit het moment om actie te ondernemen.

Geadopteerd

De Flevo-Scouts werden door dit tweetal benaderd om het monument te adopteren. De vereniging uit Dronten hapte toe en gaat het monument en de directe omgeving nu onderhouden, samen met de gemeente.

Onder aanmoediging van Trudy Stoker, Jos Oortwijn en burgemeester Aat de Jonge zijn de verkenners vandaag gestart met onderhoud. Ze hebben een takkenril gemaakt voor het monument van de wilgentenen die rondom het water staan.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 19 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 19 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 20 uur geleden