VIDEO | Cadeautje van 10-jarige Flevonice aan Dronten: hele dag schaatsen voor 1 euro

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De drie kilometer lange kunstijsbaan Flevonice viert op vrijdag 15 december haar 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan mogen alle inwoners van de gemeente Dronten die dag op vertoon van hun Pas van Dronten naar binnen voor 1 euro. Er kan in Biddinghuizen geschaatst worden van ā€™s ochtends negen tot ā€™s avonds negen uur.

Het winterseizoen van Flevonice is gisteren (zaterdag) van start gegaan. Vele tientallen schaatsliefhebbers maakten gebruik van de mogelijkheid om te schaatsen. Het schaatsseizoen duurt tot en met zondag 4 maart.

Zonneweide

Directeur Maarten van der Ven vertelt dat Flevonice inmiddels haar zonneweide in gebruik heeft genomen, waarmee de energierekening met ongeveer 30% omlaag is gegaan.

Hij kondigt aan dat er op 14 januari voor ā€™t eerst een wintertriatohlon wordt gehouden bij Flevonice met schaatsen, hardlopen en fietsen. Dat mag ook in estafettevorm worden gedaan.

Faciliteiten

Behalve de 3 kilometer lange kunstijsbaan heeft Flevonice een 400-meterbaan, een krabbelijsbaan (400mĀ²), een grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines.

ā€žFlevonice faciliteert de sportieve recreanten, het bedrijfsleven alsmede serieuze sporters in de zomer en winter met een breed activiteitenaanbod, evenemententerrein en horecafaciliteitenā€, aldus Van der Ven.

Een akkerbouwbedrijf in Tollebeek.
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 1 uur geleden
De flyer van de politie.
Politie flyert in de buurt van Roggebotzand om vermiste Marc Jaskulski te vinden 16 uur geleden
Sporthallen 't Dok tijdens de coronaperiode.
Tien gebouwen gemeente Dronten gaan tegen de vlakte 23 uur geleden