Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Kou lijkt uit de lucht bij Boschberg en Bremerberg: „Geen rijdende rechter spelen”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het lang voortslepende conflict over de ‘uitsterfconstructie’ van het permanent wonen op de bungalowparken De Boschberg en De Bremerberg lijkt tot een einde te komen. B en W hebben een aangepast bestemmingsplan aangeboden aan de gemeenteraad.

Er zijn nogal wat bewoners die permanent op deze bungalowparken wonen. De gemeente wilde dat langzaam maar zeker beëindigen, maar de bewoners gingen daartegen in protest. Zij werden vijf jaar geleden door de Raad van State in het gelijk gesteld.

Reparatie

De gemeente heeft sindsdien het bestemmingsplan gerepareerd. Veel bewoners waren het daar aanvankelijk mee oneens. Daarop zijn informatiebijeenkomsten gehouden op de beide parken. Volgens wethouder Peter van Bergen is de kou sindsdien uit de lucht: „Er was angst dat de mensen, die er nu permanent wonen, er niet konden blijven wonen. Dat is niet het geval en dat hebben we goed uit kunnen leggen.”

In de nieuwe regeling kan het permanente gebruik worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar of huurder. Pas als een woning langer dan een jaar niet permanent wordt bewoond, wordt het een recreatiewoning.

Rijdende rechter

„De gemeente is niet uit op actieve handhaving, alleen als daar om gevraagd wordt”, aldus het verslag van één van de informatiebijeenkomsten, „De gemeente wil geen rol als ‘rijdende rechter’ hebben.”

Na deze bijeenkomsten hebben nog slechts zeven bewoners bezwaar aangetekend. Volgens de wethouder zijn dat met name mensen, die niet aanwezig zijn geweest bij de informatieavonden. Hun bezwaren zijn door B en W afgewezen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden