Afbeelding
Facebook ACV de Flintstones

Tweeuurs-autocross van De Flintstones is een prooi voor Sjoerd Piek

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Autocrossvereniging De Flintstones hield zaterdag haar tweede cross van dit seizoen. Spectaculair onderdeel was de tweeuurscross, waar 60 crossauto’s aan meededen. De winst in deze wedstrijd ging naar Sjoerd Piek uit Lelystad.

Verslag De Flintstones:

Afgelopen zaterdag 16 juni werd de tweede cross van ACV De Flintstones op het Van Werven circuit in Biddinghuizen gereden.

Net als de koningscross was de tweede cross er eentje voor in de boeken. De dag begon goed en verliep spoedig. Rond 10.00 uur ging de eerste wedstrijd van start en werd er direct op het scherpst van de snede gestreden om de eerste plek.

Vanwege de speciale dagindeling werden de podiumplaatsen tijdens de dagcross in drie manches bepaald. Vanaf het moment dat het eerste stoplicht bij de start uit ging werd er snel en sportief gereden in alle manches. Het baanonderhoud was super geregeld en resulteerde in een harde baan waar strategische bandenwissels nodig waren.

Stoere demo

In de pauze en tussen de manches door werden de toeschouwers getrakteerd op een stoere demo met F2 Junioren Stockcars. Stockcars zijn speciale auto’s en worden ook wel de koningsklasse in de autospeedway genoemd. Op zaterdag reden de kleine versies met daarin de toekomstige talenten.

Tweeuurscross

De dag werd vervolgd met een tweeuurscross waar 60 crossauto’s van start gingen. Het waren twee spannende uren met veel sensatie, competitie en fanatisme. Sommige coureurs reden in totaal met twee of drie coureurs in dezelfde bolide, waardoor een snelle coureurswissel en teamwork van uiterst belang waren.

In de pitstraat stonden de monteurs klaar om auto’s te repareren of een schone crossbril te geven aan hun teamgenoot. Nadat de klok twee keer rond was gegaan kwam Sjoerd Piek met zijn Seat over de finish met 179 rondes.

Sjoerd werd gevolgd door Tom van Steenoven die maar slechts 21 seconden langzamer was en er vandoor ging met de tweede plek. Op nummer drie eindige de oudere broer Pieter Piek op één ronde achterstand. Op de vierde plek eindigde één van de actief medewerkers Sandra Balk na een sterke rit en wist daardoor Bram Boots achter haar te laten die er vandoor ging met de beker voor de vijfde plek.

Fons van Daele

Zoals gebruikelijk wordt tijdens de tweede cross ook de polderbeker uitgereikt aan de coureur die het beste heeft gereden over beide autocrossen. Fons van Daele was de gelukkige die met zijn Ford Puma de Flintstones trofee van 2018 in ontvangst mocht nemen en volgend jaar zijn titel mag gaan verdedigen.

De organisatie wil haar dank uitspreken naar alle medewerkers en coureurs. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze cross te kunnen organiseren. De uitslagen van de dagcross zijn hieronder te vinden.

Kevers

  1. Michel van Beek
  2. Rene Vermaning
  3. Laurens Groen

Standaardklasse t/m 1400cc

  1. Tom ten Haaf
  2. Tom van Steenoven
  3. Stef Kuipers

Duo-klasse

  1. Tom en Ronnie van Steenoven
  2. Robert Hasselman en Christiaan Schat
  3. Thom Heijboer en Ron van Daele

Driewielers

  • Toby Witkop
  • Martin van de Wiel
  • Gertjan Bron

Damesklasse t/m 1801cc

  1. Kirsten Hoogeveen
  2. Annemieke Keijzer
  3. Tjitske de Jong

Toerwagens

  1. Bastiaan Woolderink
  2. Sonny de Vries
  3. Edwin van Gaalen

Superstandaard t/m 2000cc

  1. Dinand van Veenhuisen
  2. Mark Brandsma
  3. Max Hendriks

Standaardklasse t/m 1801cc

  1. Rick de Groot
  2. Fons van Daele
  3. Daan Munster

Standaardklasse boven 1801cc

  1. Wouter de Groot
  2. Pieter Piek
  3. Richard Tienstra
DeDrontenaar.nl zoekt mensen met bijzondere hobby's.
Zet jouw bijzondere hobby in de schijnwerpers via DeDrontenaar.nl 15 uur geleden
De Kampersluis bij Ketelhaven.
Wat is er maandag te doen? Kampersluis, opgroeicafé, dinosaurussen 16 uur geleden
Van Hanegem tijdens een bijeenkomst in Kampen.
Andy Snijdt Hout | Volksheld Willem van Hanegem Andy Snijdt Hout 16 uur geleden