Trudy Stoker (VVD)
Trudy Stoker (VVD) ©maartenheijenk.nl

MFG Biddinghuizen gaat definitief door dankzij vrijwilligers: „Petje af, echt super”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeenteraad zet eind deze maand het licht op groen voor het multifunctioneel gebouw (MFG) in Biddinghuizen. Er werden gisteravond in de raadscommissie wat laatste vragen gesteld over de financiën en de SP en PvdA stonden nog niet te juichen. De raad was echter eensgezind in haar waardering voor de vrijwilligers in het dorp.

Het gebouw komt er dankzij de stichting MFG2. „Wat die vrijwilligers in Biddinghuizen hebben gedaan: petje af, echt super”, zo vertolkte Trudy Stoker (VVD) de mening van tal van raadsfracties.

Vragen over geld

De aanneemsom is wat duurder uitgevallen dan verwacht en de gemeente bleek de kerk veel meer voor de grond te moeten betalen dan gepland. Vooral Ferdinand Zomerman (CDA), Peter Duvekot (SP) en Suzanne Stoop (PvdA) stelden daar kritische vragen over.

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) stelde de vragenstellers gerust. „Het blijft duurzaam en volledig aardgasvrij”, zei hij onder andere. Peter Duvekot vreesde voor toekomstige projecten zoals het gemeentehuis. De wethouder begreep dat niet: „We hebben een aannemer die het voor dit bedrag wil doen. Het is dus volstrekt helder voor welk bedrag het gaat plaatsvinden.”

Emoties in Swifterbant

Suzanne Stoop had vooral oog voor de plannen voor het MFC in Swifterbant: „In Swifterbant leeft heel erg de emotie: waarom kan het in Biddinghuizen wel en in Swifterbant niet? Ik ga dit plan niet tegenhouden, want ik gun het Biddinghuizen heel erg, maar we moeten ons ervan bewust zijn dat die emoties in Swifterbant leven. Daar moeten we rekening mee houden.”

De uitlatingen van mevrouw Stoop irriteerden Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten): „Er zijn toch plannen voor een prachtig MFC in Swifterbant? Ik begrijp niet waarom u nu de indruk wekt dat Swifterbant tekort komt.”

Eind deze maand wordt de definitieve beslissing genomen in de gemeenteraad. En dan gaan waarschijnlijk ook de laatste twijfelaars van SP en PvdA akkoord met het plan voor Biddinghuizen.

Dossiers MFC en MFG