Pieter Piek bij zijn voorheen oranje crossauto.
Pieter Piek bij zijn voorheen oranje crossauto. ©maartenheijenk.nl

Ben van Steenoven wint Polderronde bij De Flintstones: „Knappe prestatie”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „De organisatie kijkt terug op een mooie dag, waar ruim 1200 bezoekers getuige van mochten zijn.” Autocrossvereniging De Flintstones is tevreden over de cross van afgelopen zaterdag. De Polderronde werd gewonnen door Ben van Steenoven.

Verslag ACV De Flintstones:

Zaterdagmorgen 22 juni 2019 om 7.10 uur gaan de poorten open en druppelen de eerste rijders binnen. Iedereen heeft zijn/haar uiterste best gedaan om de auto weer goed voor de dag te laten komen.

In de hitte staan ook alle vrijwilligers, de meesten vanaf 6.00 uur, te bikkelen om alles op tijd klaar te krijgen. De auto’s moeten gekeurd worden, loopbriefjes moeten ingevoerd worden en de jury heeft natuurlijk een startlijst nodig.

Er wordt gestart met standaardklasse t/m 1800 cc en hoewel de baan nog redelijk vochtig is aan het begin van de eerste manche, moet er al snel gesproeid worden om de baan te berijden te houden. In de eerste manche komen veel rode vlag situaties voor, waardoor de race achter loopt op schema, maar deze tijd wordt toch ingehaald door een vlot lopende tweede en derde manche.

De Polderronde was dit jaar voor het eerst en was een groot succes! Maar liefst 53 auto’s verschenen aan de start, op de prachtige baan, die kneiterhard was op het moment dat de Polderronde verreden werd. Sportief rijgedrag is wat de organisatie zag en na 200 rondes kwam Ben van Steenoven als eerste winnaar uit de bus. Knappe prestatie, aangezien hij normaal bijgestaan wordt door zijn broer en oom. In deze klasse waren er 10 bekers te vergeven.

Elk jaar wordt ook iemand benoemd tot Polderkampioen en wordt de Flintstones Trofee uitgereikt. Dit jaar is deze naar Pieter Piek gegaan! Pieter, waarvan de auto voorgaande jaren oranje was, moest nu lijdzaam toezien dat zijn oranje auto was veranderd in een zwarte bolide. Tijdens zijn huwelijksfeest vorige maand, hebben zijn vrienden zijn auto geverfd en van het bestuur van de Flintstones mocht hij dan ook niet meerijden als hij hem weer terug zou brengen in zijn originele staat.

Ook bij de dames een ander rijtje dan normaal op het podium. Kirsten Hoogeveen, wie normaliter vaak de eerste prijs pakt, moest het nu doen met een derde plaats. Melanie Claus stuurde zich naar een hele knappe 2e plaats en winnaar in de Alfa Romeo was Nadia Zoutendijk, die een wereldwedstrijd reed.

Ook bij de driewielers een ander podium dan normaal. Toby Witkop uit Swifterbant reed zijn Subaru naar een derde plaats. De tweede plaats is dit jaar verdiend door Sander van de Wiel met zijn nieuwe Peugeot. Voor het eerst in zijn driewielercarrière op eigen baan een eerste plek met zijn Honda Civic: Gertjan Bron.

De jeugd heeft de toekomst en niets is minder waar bij onze opstapklasse! Hier reed Tom ten Haaf zichzelf naar een 1e plaats en hield daarbij Jeffrey Schat en Stefan Kuipers achter zich.

Terug van weggeweest, net als met Koningsdag rijdt deze klasse weer rond op ons mooie Van Wervenciruit: de vrije standaard, ook wel duikboten genoemd in crossland. Opspattende klei en een verhitte jury in de jurywagen, maar wat een prachtrace hebben ze neergezet. Winnaar hierbij: Leo Sintebin! Respectievelijk tweede en derde werden: Jan de Vries en Walter Nieuwenhuijs.

Alle rijders bedankt voor deze mooie dag, jullie sportieve rijgedrag, op deze manier kunnen we volgend jaar weer een prachtige dag neerzetten!

De organisatie kijkt terug op een mooie dag, waar ruim 1200 bezoekers getuige van mochten zijn. Wij bedanken alle sponsoren en onze vrijwilligers en hopen volgend jaar weer een mooie cross neer te kunnen zetten. Dit kunnen we niet zonder extra vrijwilligers. Deze zijn hard nodig! Mocht je interesse hebben?? Stuur even een mail naar: info@deflintstones.nl of bel met Pepijn Dijkhuis, voorzitter: 06-51926065

Alle winnaars van de dag:

Sprinters

  1. Patrick Hoexum
  2. Bram Hoogstra
  3. Mick Meijerink

Kevers

  1. Sander Thomas
  2. Richard Tienstra
  3. Jeroen Bos

Vrijestandaard

  1. Leo Sintebin
  2. Jan de Vries
  3. Walter Nieuwenhuijs

Superstandaard

  1. Maarten Bos
  2. Jan Westerman
  3. Max Hendriks

Driewielers

  1. Gertjan Bron
  2. Sander van de Wiel
  3. Toby Witkop

Duoklasse

  1. Tom ten Haaf/Lars Kuipers
  2. Robert Hasselman/Christiaan Schat
  3. Ruben van der Meer/Anouk van der Meer

Dames standaardklasse

  1. Nadia Zoutendijk
  2. Melanie Claus
  3. Kirsten Hoogeveen

Opstapklasse

  1. Tom ten Haaf
  2. Jeffrey Schat
  3. Stefan Kuipers

Standaardklasse t/m 1800 cc

  1. Marius Tinholt
  2. Niels Danenberg
  3. Hubert de Vreede

Standaardklasse boven 1800 cc

  1. Pieter Piek
  2. Menno Griffioen
  3. Dion Boersma

Polderronde

  1. Ben van Steenoven
  2. Bart Veerman
  3. Thom Heijboer
  4. Sandra Balk
  5. Stefan Kuipers
  6. Dennis van Stee
  7. Randy Booi
  8. Johan Kloens
  9. Jan van der Klip
  10. Kees Juffermans