Afbeelding
screenshot kerkdienstgemist.nl

Eerste dienst in nieuwe kerk Biddinghuizen: „Feestelijk en tegelijk vreemd moment”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Het is een bijzonder feestelijk en tegelijk vreemd moment vandaag: de eerste dienst vanuit deze nieuwe kerkzaal.” Dit zei dominee Margriet van de Bunt van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen vanmorgen tijdens de eerste online-kerkdienst vanuit de nieuwe kerkzaal van De Voorhof.

De dominee vertelde dat er de afgelopen tijd heel hard is gewerkt door heel veel mensen: „Van het maken tot het meubilair van oude kerkbanken, tot de techniek, tot schoonmaken en schilderen, onderhandelen op de achtergrond en allerlei klusjes die bij een kerkverhuizing komen kijken. Toch voelt het vreemd dat we hier niet samen een feestelijke dienst kunnen beleven.”

Samenkomen

„Heel is een heel bijzonder moment voor ons als gemeente: de eerste online dienst vanuit de nieuwe kerkzaal”, zei ouderling Wim Kapteijn aan het begin van de dienst, „Het is jammer dat we als gemeente niet kunnen samenkomen om dit te vieren. We zien uit naar moment dat we elkaar hier zullen ontmoeten.”

Van de Bunt zag een prachtige symboliek in de kerkzaal: „Goddelijk licht dat van boven doorbreekt.” Het thema van de dienst was daarom ‘in het licht gezet’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding