Henk Slump
Henk Slump ©maartenheijenk.nl

Ondernemers openen volgende week coronateststraat in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De ondernemers Henk Slump en Shafiq Yari openen volgende week de deuren van een corona-snelteststraat in Biddinghuizen. Ze startten deze week al met een teststraat langs de A6 in Bant (Noordoostpolder) en willen volgende week ook beginnen in Zwolle.

„Er wordt gebruik gemaakt van een door het RIVM goedgekeurde coronasneltest”, aldus de beide ondernemers, „De test wordt afgenomen door medewerkers die geschoold zijn door een medisch specialist. Binnen 15 minuten is de uitslag bekend.” De kosten bedragen 75 euro per persoon.

Slump is eigenaar van een cateringbedrijf in Bant en van de Albert Heijn en eetcafé A. De Huijskamer in Swifterbant. Hij vertelt: „We hebben als ondernemers direct te maken met de gevolgen van het Covid-19 virus. Medewerkers die getest moeten worden zijn soms vijf dagen niet inzetbaar.”

Veel behoefte

„We zijn geïnspireerd door een ondernemer uit het oosten van het land die meerdere teststraten heeft. Sinds kort werken we nauw samen. We merken dat er ook in onze regio veel behoefte is aan een snelle testuitslag dus we hebben het initiatief genomen om vroegtijdig RIVM goedgekeurde testen te kopen.”

Slump en Yari stellen dat alles erop gericht is om de mensen ‘vakkundig en zo snel mogelijk’ te helpen: „Via de website sneltestuitslag.nl kunnen mensen met coronaklachten een keuze maken uit de gewenste locatie en het tijdstip. Na het afnemen van de test ontvangt men na 15 minuten digitaal de uitslag. Bedrijven en instanties kunnen zich ook aanmelden en meerdere testen kopen zodat medewerkers met coronaklachten direct terecht kunnen.”