Eén van de posters van BD Rebel.
Eén van de posters van BD Rebel. twitter Dorpsbelangen

‘Rebelse’ posters in Biddinghuizen vliegensvlug weggehaald: „Beetje sneu”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het dorp Biddinghuizen heeft sinds vorig jaar een eigen variant op Loesje. Voor de tweede keer werden er donderdag overal in het dorp posters opgehangen met komische en kritische leuzen. Deze keer werden ze weer snel weggehaald. De initiatiefnemers geven de gemeente Dronten de schuld en noemen het ‘een beetje sneu’.

De posters zijn opgehangen door BD Rebel, een anonieme persoon of groep die zichzelf op haar twitteraccount omschrijft als ‘rebels collectief Biddinghuizen’. De posters gingen deze keer over hondenpoep, het ontbreken van kroegen, de subsidiëring van zwembad De Alk en er was lof voor de Sint Maarten-actie van de bewoners van De Tas.

Constant gedoe

BD Rebel ergert zich aan het snel verwijderen van de posters, omdat op andere plaatsen in het dorp de rommel niet zou worden opgeruimd door de gemeente. „Er is constant gedoe en klachten over onder andere de troep van jeugd die achterblijft op het schoolplein en noaberpark. In plaats van dat nou eens aan te pakken…”

De posterplakkers noemen hun pamfletten ‘prikkelend’: „We snijden actuele dorpsthema’s aan om het gesprek op gang te brengen, de boel wakker te schudden op een leuke creatieve manier. Dat viel vorig jaar erg goed jaar in het dorp. En we hebben het destijds voor zover het kon zelf opgeruimd.”

Zelf opruimen

Deze keer werden er een stuk of zestig posters opgehangen. „Om gedoe over troep te voorkomen hebben we dit jaar onder andere op doek gedrukt en recyclebaar papier gebruikt met wederom het idee om het zelf op te ruimen na een aantal dagen. Helaas is de gemeente vrijdagochtend direct overal de posters gaan verwijderen.”

De schoonmaakactie is volgens BD Rebel grondig aangepakt: „Alles is weg. Het kan hooguit zijn dat er bij de oude gymzaal en zwembad/skatebaan nog wat hangt.” Ze laten zich er niet door ontmoedigen: „Het nodigt ons des te meer uit om dit grootser en beter aan te gaan pakken!”