Woningen op de plek van het huidige gezondheidscentrum?
Woningen op de plek van het huidige gezondheidscentrum? ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Huisartsen Biddinghuizen willen gezondheidscentrum op locatie van Het Koetshuis

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De maatschap van huisartsen in Biddinghuizen heeft de gemeente Dronten gevraagd om een nieuw gezondheidscentrum te mogen bouwen op de locatie waar nu dorpscentrum Het Koetshuis staat. Als zo’n gezondheidscentrum er komt, zit het gemeentebestuur te denken aan een gebouw met appartementen erboven.

Zodra de nieuwbouw van het MFG in Biddinghuizen klaar is, verliest Het Koetshuis haar functie. Het gemeentebestuur heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van deze locatie. Het verzoek van de huisartsen komt de gemeente misschien wel goed uit. B en W leggen het in ieder geval voor aan de gemeenteraad. Zij willen weten hoe de raad erover denkt, voordat er een besluit wordt genomen.

Vitaal centrum

Het gemeentebestuur noemt de plek van Het Koetshuis een A-locatie. De komst van een gezondheidscentrum draagt volgens het college bij aan de vitaliteit van het centrum van Biddinghuizen. Wel is ‘massa in de vorm van woonlagen’ volgens B en W een voor de hand liggende denkrichting.

Voor zo’n plan moet wel het bestemmingsplan worden aangepast. Het betekent dat er nog een lange weg te gaan is. Zo moet er bijvoorbeeld gekeken worden naar aspecten als beeldkwaliteit en verkeerskundige inpassing.

Locatie aan Cultuursingel

De huisartsen denken het gezondheidscentrum deels te kunnen betalen door woningen te bouwen op de huidige locatie aan de Cultuursingel. Het meest logisch lijkt het verbouwen van het huidige pand.

B en W stellen dat verkoop van het huidige gezondheidscentrum misschien aantrekkelijker is. „De gemeente is bereid om te onderzoeken of aankoop van de huidige locatie door de gemeente beider belang kan dienen”, schrijven B en W aan de gemeenteraad. Op die manier kan het gezondheidscentrum in het centrum misschien ook sneller worden gerealiseerd.

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 6 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 7 uur geleden