Tommy Dunnik en Henk Potgieter schenken champagne in het in aanbouw zijnde MFG.
Tommy Dunnik en Henk Potgieter schenken champagne in het in aanbouw zijnde MFG. ©maartenheijenk.nl

Tommy en Henk runnen horeca in MFG: „Biddinghuizen weer wat meer bruisend maken”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Tommy Dunnik en Henk Potgieter zijn vanaf september de gastheren in De Buurman, de horecagelegenheid in het nieuwe multifunctionele gebouw van Biddinghuizen. De naam werd vanmiddag bekendgemaakt door exploitant Henk Slump. Dat gebeurde bij de ondertekening van zijn overeenkomst met de stichting MFG 2.

Henk Potgieter was 34 jaar lang samen met zijn echtgenote koster/beheerder in De Voorhof. Hij erkent dat het afscheid hem en zijn vrouw pijn heeft gedaan: „Doordat de kerk is gesloopt, was mijn baan voorbij. De manier waarop was niet mooi, ook omdat het in coronatijd gebeurde. Je komt dan in de WW en dat is niet leuk.”

Gunfactor

„Maar ik heb dat alweer snel achter me gelaten”, voegt Potgieter er meteen aan toe, „Gelukkig had ik een hoge gunfactor in het dorp. Ik kwam in gesprek met Henk Slump en daardoor kwam er licht aan het eind van de tunnel. We hebben goede gesprekken gehad, Henk wilde graag gebruik maken van mijn ervaring en daardoor kan ik hier nu aan de slag. Eind goed al goed.”

De voormalige koster beseft dat het tijd was voor iets nieuws in Biddinghuizen: „Er kon heel veel in de kerk en we hebben daar allerlei leuke dingen gedaan, maar dit is aan de nieuwste snufjes aangepast. Dit is gewoon top, ook voor het dorp. Biddinghuizen wordt hier beter van, zeker weten.”

Potgieter is 64 jaar en gaat de zaak in het nieuwe MFG de komende jaren helpen opbouwen: „Waarbij de gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De mensen ken ik wel, dus dat gaat wel lukken!” 

Droom

Ook Tommy Dunnik is een bekend gezicht in Biddinghuizen. „Ik woon hier al mijn hele leven, ben vrijwilliger bij BAS Voetbal”, vertelt hij, „Ik werk al sinds mijn vijftiende in supermarkten, maar had al een paar jaar de droom om in het dorp een horecagelegenheid te openen.”

Waarom horeca? „Dat komt vooral voort uit het gevoel dat we hier wat missen in het dorp”, antwoordt Dunnik. Hij is blij dat hij straks aan de slag kan in De Buurman: „We gaan hier proberen om Biddinghuizen weer wat meer bruisend te maken. Het lijkt me geweldig om daar onderdeel van te zijn.”

Dossier MFG Biddinghuizen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden