Riff-trap is volgens provincie niet gevaarlijk; gemeente 100% verantwoordelijk

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het risico om van de trap van landschapskunstwerk Riff te vallen is ‘futiel klein’. Dat schrijven gedeputeerde staten in antwoord op vragen van de JA21-fractie. Mocht het toch mis gaan, dan is de gemeente Dronten voor honderd procent verantwoordelijk.

Het landschapskunstwerk aan de Spijkweg in Biddinghuizen is een cadeau van de provincie Flevoland aan de gemeente Dronten. Kort na de opening in 2019 werd er een hek voor geplaatst vanwege het risico om er af te vallen. Nadat er valbescherming was aangebracht, ontstonden er twijfels over de veiligheid van de trap.

Niet onveilig

Gedeputeerde Staten schrijven nu dat de trap niet onveilig is. Bovendien staan er waarschuwingsborden dat het betreden van de trap voor eigen risico is. Volgens het provinciebestuur mag van de bezoeker ‘enige oplettendheid’ worden verwacht.

GS wijzen erop dat het kunstwerk sinds september eigendom is van het kunstwerk. Bij de overdracht is afgesproken dat de gemeente het risico draagt. Tevens is overeengekomen dat de provincie niet meer aansprakelijk is als iemand schadevergoeding eist.

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden