Maris Sonores
Maris Sonores Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

55 jaar Maris Sonores: speciaal muziekstuk

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Muziekvereniging Maris Sonores uit Biddinghuizen speelt op 21 mei speciaal voor haar 55-jarig bestaan het muziekstuk ‘The Flood’. Dit stuk is speciaal voor het jubileum van de vereniging gecomponeerd door Filip Cuenen. 

Door de coronacrisis moest Maris Sonores een jaar langer wachten om het stuk te spelen, maar 21 mei gaat het gebeuren. Voorzitter Maarten Jochemsen weet dat de vereniging met veel plezier geoefend heeft. Hij vertelt over het stuk. “In het muziekstuk vlieg je door de geschiedenis van Biddinghuizen. Van de ruige zee tot de inpoldering. Het eigenwijze en enthousiaste karakter van Biddinghuizen is te horen. Het is gewoon prachtig om te horen.”

Dirigent Willem-Jan Visser kan die woorden alleen maar beamen. “De signatuur van de muziek is uniek en verassend. Iets wat je niet in elk muziekstuk hoort.” Voor dit speciale concert spelen er oud-leden en ‘muzikale vrienden’ mee. Naast het speciale stuk kunnen de bezoekers ook nog genieten van meer muziek. “Bent u klaar voor een speciale muzikale avond? Hou dan 21 mei vrij!”

Kaartverkoop

Voor dit speciale concert zijn de kaarten te koop bij Boekenhuys Van der Walle of bij aanvang van het concert (20.00 uur). De kaarten kosten 2,50 euro per stuk.