Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Tijdelijke vluchtelingenopvang op evenemententerrein bij Walibi

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen wordt op korte termijn een tijdelijk onderkomen voor maximaal 1500 geregistreerde vluchtelingen gerealiseerd. COA, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Walibi Holland en gemeente Dronten hebben afspraken gemaakt over de organisatie ervan. Op uiterlijk 15 april 2023 wordt het terrein weer opgeleverd.

Het college schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat de opvangcrisis in Nederland een oplossing vraagt op korte termijn. ‘De situatie in Ter Apel is nog steeds nijpend. In overleg met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het COA zijn we tot deze korte termijn-tussenoplossing in onze gemeente gekomen. Het college van de gemeente Dronten voelt de urgentie en de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze crisis’.

Tijdens een persmoment op dinsdag 4 oktober, heeft burgemeester Gebben uitgesproken dat het college van Dronten zich verantwoordelijk voelt en graag een bijdrage wil leveren in de oplossingen voor deze opvangcrisis. “In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang, dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat het tijdelijk opvangen van zo’n grote groep vragen en zorgen kan opleveren. Daarover blijven we graag met elkaar in gesprek. En misschien voelen onze inwoners ook de behoefte om wat te doen voor deze groep mensen.”

Informatiemoment

Voor vragen zijn omwonenden uitgenodigd op de inloopavond die plaatsvindt op woensdag 5 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur bij Restaurant Beachclub NU aan de Bremerbergdijk 10 in BiddinghuizenCOA en de gemeente geven daar een toelichting en er is voldoende ruimte voor vragen. Daarnaast is er een pagina ingericht op de site van de gemeente met informatie over de opvanglocatie.

Later meer...