Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Tickets Lowlands bereiken grens van 300 euro

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wie in augustus een weekend naar Lowlands wil, moet daar een recordbedrag voor neerleggen. Voor het eerst kost een driedaags ticket namelijk 300,00 euro. Daarvoor krijgen bezoekers wel grote namen te zien op het podium, zoals Billie Eilish.

Een prijsstijging van zo’n 50 euro. Vorig jaar bedroeg de entree nog 255,00 euro. Volgens organisator Mojo heeft de prijsverhoging te maken met de inflatie. Lowlands is niet de enige partij die de entree heeft verhoogd. Ook festivals als Pinkpop en North Sea Jazz verhoogden hun prijzen met maximaal 50,00 euro. Bij organisator Mojo leeft de zorg dat Lowlands straks niet meer bezocht zal worden door mensen met een smalle beurs, bijvoorbeeld studenten. Onder die groep is het festival erg populair. Maar het boeken van artiesten met minder statuur was volgens Mojo nooit een optie.

Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen op het evenemententerrein van Walibi Holland gehouden wordt. Mojo Concerts begon Lowlands als tegenhanger van festivals als Pinkpop en Dynamo Open Air en probeerde hier wat alternatievere muziek uit.