Het voormalige onderkomen van inloophuis De Kans.
Het voormalige onderkomen van inloophuis De Kans. Foto: ©MaartenHeijenk

Inloophuis De Kans na drie jaar aan De Dreef wellicht naar gezondheidscentrum

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Er lijkt een oplossing voor de veelbesproken huisvesting van inloophuis De Kans in Biddinghuizen. De gemeente heeft voor drie jaar een huurovereenkomst voor een pand in het winkelcentrum. Het is de bedoeling dat De Kans daarna naar het nieuwe gezondheidscentrum verhuist.

De Kans zat in een voormalige gemeentelijke werkplaats naast dorpshuis Het Koetshuis. Vanwege de sloop van Het Koetshuis moest het inloophuis verhuizen. Dat leidde tot veel gesteggel.

Oplossing 

Volgens B en W is er nu een een oplossing: „Er heeft afstemming plaatsgevonden met de coördinator van De Kans en de facilitair manager van De Meerpaal.” De Kans gaat drie jaar lang naar de voormalige kringloopwinkel. De inrichting van dit winkelpand is voor rekening van De Meerpaal. 

Na die drie jaar volgt er wellicht een verhuizing naar het gezondheidscentrum. Dit centrum komt op de plek van Het Koetshuis.

Jongerenwerk

De gemeente zoekt nog naar een oplossing voor het jongerenwerk. Vanwege problemen bij multifunctioneel gebouw De Binding is dit jongerenwerk tijdelijk ondergebracht bij De Kans. De gemeente wil dat probleem zo snel mogelijk oplossen: ofwel bij De Binding of bij de scholen in het dorp.

Inloophuis De Kans

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 18 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden