Het voormalige onderkomen van inloophuis De Kans.
Het voormalige onderkomen van inloophuis De Kans. Foto: ©MaartenHeijenk

Verbazing raad: Jeugd Biddinghuizen staat in de kou, inloophuis niet klaar

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Zonder dat de gemeenteraad erover is geïnformeerd, staan de jongeren van Biddinghuizen en inloophuis De Kans in de kou. Het tijdelijke pand aan De Dreef zou vóór 1 november opgeleverd worden, maar die deadline  is niet gehaald. Vier fracties verbazen zich daarover. Zij stellen kritische vragen aan wethouder Peter Duvekot. 

“Is het college op de hoogte van het feit dat de jongeren en ouderen op dit moment geen onderkomen hebben?”, is de belangrijkste vraag van PvdA, VVD, GroenLinks en ChristenUnie aan de wethouder.

Zoals bekend moesten de jongeren en De Kans verhuizen vanwege de sloop van dorpshuis Het Koetshuis en het naastgelegen inloophuis. Beide groepen zouden een tijdelijk onderkomen krijgen in de voormalige kringloopwinkel in het winkelcentrum. “Tot op heden is dit niet gerealiseerd”, klagen de vier fracties.

Geen informatie

Ze willen van Duvekot weten wat de huidige stand van zaken is: “Kan het college uitleggen waardoor de deadline niet gehaald is?” Ook vragen ze waarom hij de raad niet informeerde.

Volgens de raadsfracties doen allerlei instanties hun uiterste best om de jongeren van Biddinghuizen bij elkaar te houden: “Maar zonder onderkomen is dit vrijwel onmogelijk. Dat heeft impact op het welbevinden van de jongeren.”

Het wachten beu

De gemeenteraad heeft de wethouder  van Sociaal Dronten (voorheen SP) al eerder bevraagd over dit onderwerp. Inmiddels lijken ze het wachten beu.

“Welke concrete stappen kunnen we verwachten van het college voor oplevering en ingebruikneming van het pand aan De Dreef?”, vragen ze aan de wethouder.

Inloophuis De Kans


Wethouder Peter Duvekot (Dronten Sociaal) - Foto: ©MaartenHeijenk

Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 15 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 15 uur geleden
Afbeelding
Gemeente sloopt bieb Swifterbant: Dorpsbelangen kan vergaderen in MFC 16 uur geleden