Willem Feiken.
Willem Feiken. Ā©maartenheijenk.nl

Openhouden zwembad De Alk wordt een heel lastig verhaal

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het is de intentie van de gemeente om de zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant open te houden. Maar vanaf 2019 moeten de dorpen daar ook zelf aan meewerken. Voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft er een hard hoofd in.

De gemeente is eigenaar van zwembad De Alk en het machinepark kan volgens Dorpsbelangen nog twintig jaar mee. Bij de gesprekken over de toekomst gaat het dan ook vooral over de exploitatie. Tot en met 2018 wordt het bad geƫxploiteerd door Optisport. Daarna is ook het dorp aan zet.

Dorpbelangen is al drie keer op gesprek geweest bij de gemeente. ,,Maar het is een heel lastig verhaal, we hopen er het beste vanā€™ā€™, zei Feiken de afgelopen week tijdens de najaarsvergadering, ,,We hebben het komende jaar er voor uitgetrokken. We hopen na dat jaar een plan neer te leggen bij de gemeente, dat gaat leiden tot het behoud van het zwembad.ā€™ā€™

Weinig respons

ā€˜Burgerparticipatieā€™ lijkt het toverwoord, maar volgens Willem Feiken staat de bevolking niet te trappelen van ongeduld: ,,We hebben tot nu toe weinig respons gekregen vanuit het dorp.''

,,Hoe hard is het nodig om het open te houden? Hoe trekken we meer mensen? Hoe krijgen we het zover dat de jeugd op de woensdagmiddag -net als vroeger- weer massaal naar het zwembad gaat?ā€™ā€™, vroeg hij zich af.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 17 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 18 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 18 uur geleden