Caro Hollebeek gebiedsregisseur voor Swifterbant.
Caro Hollebeek gebiedsregisseur voor Swifterbant. Foto: Gemeente Dronten

Nieuwe rubriek van start met Gebiedsregisseur Swifterbant Caro Hollebeek

Column

Caro Hollebeek is Gebiedsregisseur in Swifterbant. Regelmatig schrijft zij op deze plek over wat zij in haar werk zoal tegenkomt. Vandaag stelt zij zich voor:

“Sinds september ben ik gebiedsregisseur van Swifterbant. En ik heb met veel organisaties en bewoners van Swifterbant kennis gemaakt. Ik krijg vaak de vraag wat doet nou een gebiedsregisseur?. Ik ben in de eerste plaats aanspreekpunt voor Swifterbant. Heeft u een vraag of een idee, ik wil graag met u meedenken zodat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt. Ook als u meer informatie wilt over een project van de gemeente kunt u bij mij terecht. Daarnaast heb ik ook regelmatig afstemming met de wethouder voor Swifterbant, Peter Duvekot

Mijn eerste bevindingen in Swifterbant
Wat mij opvalt in alle gesprekken die ik heb gevoerd is dat Swifterbanters het over veel wel eens zijn. Veel inwoners wonen met plezier in Swifterbant, willen er graag blijven wonen. Ze zijn blij met de vele actieve verenigingen en clubs, met dank aan al die vrijwilligers.

Jongeren
Een wens, die al lang speelt, is een goede plek waar jongeren kunnen verblijven, een zogenaamde jongerenontmoetingsplek. Een plek voor jongeren in de leeftijd 15- 18 jaar een beetje buiten het dorp, zodat andere bewoners er geen last van hebben. Er wordt al langere tijd over gepraat. Het lijkt er nu op dat deze er kan gaan komen. De gemeente heeft in ieder geval een financiële bijdrage toegezegd. Maar hoe zorg je dan dat het daar goed blijft gaan? In Biddinghuizen hebben ze daar al goede ervaringen mee opgedaan, met duidelijke afspraken. Dat is wat de jongeren hier ook graag willen. Samen met Dorpsbelangen en een groep jongeren, ben ik bezig om te zorgen dat de jongerenontmoetingsplek er ook komt. Want dit kunnen we voor elkaar krijgen als we goed samenwerken.

Bereikbaar in Swifterbant
Elke dinsdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur werk ik in buurthuis De Steiger. Heeft u een vraag of een idee of wilt u meer informatie van de gemeente dan bent u van harte welkom om langs te komen. U kunt mij ook bellen of mailen met uw vragen of voor het maken van een afspraak. Mijn telefoonnummer is 06-57211767 en mijn e-mailadres is c.hollebeek@dronten.nl.

Bas Jansen

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 20 uur geleden