Mart en Joanne
Mart en Joanne

Al negen singer-songwriters doen mee aan wedstrijd van STADronten op Meerpaalplein

Cultuur

DRONTEN - Er hebben zich tot nu toe negen deelnemers aangemeld voor de singer-songwriterwedstrijd van STADronten. Deze avond wordt gehouden op zaterdag 20 oktober op het Meerpaalplein. De zangers en zangeressen variëren in leeftijd van 16 tot 63 jaar.

Initiatiefnemer Hilde Boers van STADronten is blij met de grote variatie aan deelnemers: „De één schrijft pas een jaar, de andere al jaren. Allemaal hebben ze verschillende dromen en ambities op het muzikale vlak. Sommigen zijn al te vinden op Youtube of op Spotify en iTunes.”

„Mart en Joanne is een leuk voorbeeld”, vindt Hilde, „Zij hebben elkaar leren kennen op de popschool in De Meerpaal en doen nu allebei een muzikale opleiding. Mart doet Popular Culture in Leeuwarden en Joanne Haasjes doet Muziektherapie op het conservatorium in Enschede.”

Subsidieregeling

Hilde Boers kwam op het idee voor het evenement omdat er een subsidieregeling van de gemeente Dronten is voor kunst en cultuur op het Meerpaalplein. Zelf zingt ze al haar hele leven. Terugdenkend aan hoe ze als 15-jarige teksten schreef voor haar band, leek een singer-songwedstrijd een mooi initiatief voor op het plein: „Want er is in Dronten zó veel talent…”

Zoals bekend is er inmiddels ook een jury aangewezen. Danny Joseph is programmeur bij rockpodium Nirwana in Dronten en heeft volgens STADronten ‘een neus voor talent’. Remco de Maaijer is fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad, maar speelde ook gitaar bij bands als Thanatos, Aequinoctium en Nijntjes Droom. Rick Scholtens is al jaren gitarist in de band Innocent Bystanders. Vorig jaar won hij samen met zijn band de top-tweeduizendquiz in Dronten.
De winnaar mag het winnende opnemen in de studio van De Meerpaal.

Deelnemers singer-songwriterwedstrijd

  • Joanne Haasjes en Mart
  • Fiaz Shane Bocus ofwel Valerio Amour
  • Femke en Mila
  • Esmee
  • Bas Mulder
  • Robin Bentum
  • Daniëlle Habekotté
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden