Dronten maakt zich sterk voor jaarlijks concert Luchtmachtkapel: „Mooie traditie van maken”

Cultuur

DRONTEN - „We pakken graag de handschoen op om er een mooie traditie van te maken”, zegt Lazise Hillebregt (D66). Zij wil dat het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht jaarlijks een concert geeft in Dronten.

Het gratis concert van de Luchtmachtkapel op 11 oktober trok een volle theaterzaal van De Meerpaal. „Wat is er voor nodig om het luchtmachtconcert volgend jaar wederom gratis aan te bieden?”, vroeg de D66-fractie aan wethouder Ton van Amerongen.

De VVD’er antwoordde dat dit allereerst afhankelijk is van het orkest zelf: „We moeten kijken of zij genegen zijn om weer hierheen te komen. Maar ze waren heel enthousiast, ook in hun reacties na afloop, dus in die zin zie ik het wel zitten.”

Centjes nodig

„Het moet echter passen in het programma van het orkest, De Meerpaal moet willen meewerken. En we hebben centjes nodig”, aldus de wethouder, „Het kan zomaar 10.000 euro kosten, want ik neem aan dat we het ook weer gratis willen aanbieden aan de inwoners.”

Van Amerongen kondigde aan dat hij zich er sterk voor wil maken: „Maar ik kan niks beloven.” Hillebregt gaat de handschoen oppakken. Zij gaat kijken of de gemeenteraad er geld voor wil uittrekken.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 23 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden