Afbeelding
Mischa Massink

Meerpaaldagen: Mooi weer, enthousiast publiek en goede bands geven energiek gevoel

Cultuur

DRONTEN - De Meerpaaldagen werden gisteren geopend. Er was een sponsorbijeenkomst en muziek van Elske Dewall en de Memphis Maniacs. „Op naar vrijdag, want dan is er meer”, schrijft de organisatie van de Meerpaaldagen.

Verslag, geschreven door organisatie Meerpaaldagen:

De 28e editie van de Meerpaaldagen zijn van start. Donderdagavond heeft de ervaren en sfeermakende DJ Corony met een feestelijk optreden om 20.00 uur het muziekprogramma van de Meerpaaldagen geopend.

Ook later op de avond heeft hij het publiek opgezweept en opgewarmd met de plaatjes die hij draaide. Voor de officiële opening van deze editie was het woord aan de nieuwe burgemeester van Dronten, de heer Jean Paul Gebben. Met warme woorden en een groot compliment voor ProDronten en alle vrijwilligers opende hij de sponsorbijeenkomst voorafgaand aan het muziekprogramma.

Eslke Dewall

Rond 21.00 uur was het de beurt aan Eslke Dewall en haar band. Met haar zeer diverse repertoire en haar prachtige stem wist ze vele bezoekers te bekoren. Wat het publiek enorm wist te waarderen was het optreden met haar voltallige band. Dit gaf het optreden een gouden randje.

De eerste avond werd afgesloten met niemand minder dan de Memphis Maniacs. Het was werkelijk een spetterende show vol dynamiek en energie. Ze speelden voor het publiek herkenbare hits die vervolgens door henzelf werden omgetoverd tot heuse ‘Maniacs Mash-Up Medleys’. Dit gaf hun optreden zeker iets unieks. Deze avond werd mede dankzij deze band, het mooie weer en het enthousiaste publiek met een goed en energiek gevoel afgesloten. Op naar morgen want dan is er meer…

Vrijdag is er meer

Vrijdag is het de tweede dag van de Meerpaaldagen 2019. Naast een avondprogramma is er dan ook overdag heel wat te beleven voor jong en oud. Saskia & Serge treden op tijdens de Seniorenmiddag en dit wil je als senior niet missen.

Ook zijn er weer heel wat sportieve activiteiten te ondernemen. Je kunt ook deelnemen aan de creamiddag of terecht op de braderie. Een drankje of kop koffie doen op een van de terrassen kan natuurlijk ook.

Het muziekprogramma begint al vroeg met de charismatische DJ Ricky Corony. Hij heeft zich donderdagavond als sfeermaker al bewezen. Voordat de Snollebollekes het podium betreden is het de beurt aan de bands: Proost, One Two Trio en Helemaal Hollands. Zij zorgen op geheel eigen wijze dat het publiek niets te kort komt.

Meerpaaldagen

 Elske Dewall