Kunstraad en bibliotheek organiseren tweede interculturele kunstmarkt: „Alles komt voorbij”

Cultuur

DRONTEN - De bibliotheek en Kunstraad Dronten houden op zaterdag 2 november (10 uur) de tweede editie van de interculturele kunstmarkt. De markt in de bibliotheek is gratis te bezoeken.

„Via de Interculturele Kunstmarkt willen de bibliotheek en de Kunstraad jongeren stimuleren tot talentontwikkeling en ondernemerschap”, schrijven de organisatoren, „Ook bieden ze een podium aan kunstenaars en muzikanten met geen of een laag inkomen.”

Alles komt voorbij

„Er is voor iedereen wat te vinden op de interculturele kunstmarkt, of je nu een groot kunstliefhebber of gewoon nieuwsgierig bent”, kondigt de bibliotheek aan, „Of je nu houdt van schilderijen, tekeningen, sieraden of papierkunst, alles komt voorbij.”

Alle kunst, zowel van de jonge als gevestigde kunstenaars, is te koop tijdens de kunstmarkt. Ook wordt er werk van kunstenaars verloot. Verder zijn er workshops en is er een sneltekenaar aanwezig om de bezoekers te vereeuwigen. De muzikale noot wordt verzorgd door de band van asielzoekerscentrum Dronten.

Jan Reijmerink

Tijdens deze markt krijgen jonge kunstenaars extra aandacht. Zij hebben onder leiding van Jan Reijmerink een aantal workshops gevolgd en gaan tijdens de kunstmarkt hun talenten tonen: „Ze leggen vol enthousiasme uit hoe hun werk is ontstaan.”

Reijmerink is beeldend vormgever en eigenaar van het Pauzegebouw. Hij presenteert tijdens de kunstmarkt eigen werk en geeft hij ook uitleg aan bezoekers over zijn Pauzegebouwproject.

„Op de kunstmarkt kun je nader kennismaken en kijken welke mogelijkheden er zijn om aan de slag te gaan”, zegt Reijmerkink. Hij start in november met een nieuwe basiscursus tekenen en schilderen.

Video

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 19 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 19 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 20 uur geleden