VVD wil coronasteun voor kunst en cultuur besteden aan compensatie Heuvelpark

Cultuur

DRONTEN - De VVD in de gemeenteraad wil de coronasteun van het Rijk voor kunst en cultuur gebruiken voor een kunstwerk bij het Heuvelpark. De fractie hoopt zodoende de bewoners van het appartementencomplex te compenseren voor de verhuizing van kunstwerk De Polderpioniers.

Het kunstwerk was in mei bij het Heuvelpark geplaatst. Dat was een foutje van VVD-wethouder Ton van Amerongen, die het beeld later op aandringen van inwoners liet terugplaatsen aan De Noord. In de gemeenteraad pleitten verschillende fracties ervoor om het Heuvelpark een doekje voor het bloeden te geven.

Steunpakket 

Het kabinet heeft een uitgebreid steunpakket in het leven geroepen voor de cultuursector, die hard getroffen is door de coronamaatregelen. VVD-raadslid Trudy Stoker vraagt B en W of de gemeente Dronten een beroep heeft gedaan op een deel van die miljoenen.

„Is het mogelijk om via deze gelden, of anders via ons lokale cultuurbudget, kunst te laten maken voor de locatie bij het Heuvelpark?”, wil ze van het gemeentebestuur weten.

De Polderpioniers

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden