‘Urban en techno event’ op Havenplein: „Het eerste grote festival na corona”

Cultuur

DRONTEN - Grondleggers moet het eerste grote festival in het dorp Dronten worden na de coronacrisis. Het ‘urban en techno event’ is een initiatief van Dave van Velthoven uit Dronten. Het wordt gehouden op zaterdag 28 augustus tussen acht en één uur op het Havenplein. „Nu de Meerpaaldagen niet doorgaan wordt ’t het eerste grote festival in Dronten na corona”, aldus de initiatiefnemer.

Van Velthoven werd in 2019 uitgeroepen tot de beste ‘zomerondernemer’ tijdens een opleiding voor jonge ondernemers. Het moest de start vormen van zijn evenementenbureau Daron Events met als vuurdoop het Grondleggers Festival op het Meerpaalplein.

Door corona liep dat allemaal anders. Hij zette het bedrijf noodgedwongen op een laag pitje, richtte zich op een webshop en ging studeren. Nu de maatregelen versoepeld worden, pakt hij de draad weer op.

Havenplein

Voor het Grondleggers Festival heeft Dave dit jaar gekozen voor het Havenplein: „Want daar kunnen we de stroom mensen beter controleren.” Het streven is een gratis festival, maar dat is ook afhankelijk van de vraag of de bezoekers verplicht getest moeten worden op corona. „Hopelijk worden die tests gratis aangeboden.”

Er treden op 28 augustus vooral plaatselijke en regionale artiesten op. De eerste namen zijn dj Robin Embrace en Fraqment, ofwel Robin Goudkuil uit Dronten en Timo Dekker uit Lelystad. Ook treedt de winnaar van een dj-wedstrijd op. Vorig jaar zou die wedstrijd bij Club 56 worden gehouden, dit jaar komt er een online wedstrijd.

„Daarnaast zijn we nog bezig met wat grote namen”, vertelt de organisator. Dat is echter lastig, want door corona staan de sponsors niet te dringen. Dave van Velthoven vestigt daarom zijn hoop op steun van de gemeente en op fondsen: „Maar dat is nog koffiedik kijken.”
.


Het Havenplein in winkelcentrum Suydersee. (©maartenheijenk.nl)