De Meerpaal
De Meerpaal ©maartenheijenk.nl

Meerpaal voert geen actie, maar plaatst wel oproep: „Wij willen volwaardig open”

Cultuur

DRONTEN - De Meerpaal deed gisteren niet mee aan aan de acties van de cultuursector tegen het coronabeleid. Wel plaatste tijdelijk directeur Johan Boonekamp een oproep: „Wij willen volwaardig open.”

Boonekamp zegt kwaad en verdrietig te zijn: „We willen wel voor vol aangezien en serieus genomen worden. We willen niet weer de clown zijn die leuk mag doen als voorproefje van het circus dat over drie weken dan misschien echt komt. Niet de uitgemergelde leeuw waar je voor een euro mee op de foto mag. We willen de circusdirecteur zijn die mensen op de mooiste plek van de stad wil vermaken, verwonderen en veroveren.”

Volwaardig

De Meerpaal wil laten zien dat ze een volwaardig vak beoefenen: „Wij verkopen voeding voor de geest. En we zijn niet alleen de mentale smeerolie van de maatschappij, maar ook een serieuze economische factor, waar meer mensen werken dan bij de grootste vliegtuigmaatschappij.”

„Wij geloven, nee, wéten dat het theater een baken kan zijn dat ons in dat donkere tij behoedt voor schipbreuk”, schrijft de directeur, „We willen de mensen weer betoveren, meevoeren en zin geven. We willen weer naast academie en welzijn ook theater en bioscoop zijn.”