Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto: De Meerpaal

What in the W*rld levert applaus op: ‘Waanzinnig trots’

Cultuur

DRONTEN - Leerlingen van DansLab PROductie van De Meerpaal hebben in juli drie keer de voorstelling What in the W*rld opgevoerd, en met succes. In De Meerpaal en op de Floriade werd de voorstelling met veel enthousiasme begroet. “Ik ben waanzinnig trots’, zegt dansdocente Amarinske Brands. 

DansLab PROductie is een verdieping op DansLab, waarbij jongeren vanaf 12 jaar kennismaken met het makerschap en performance skills binnen de dans. “We hebben ze de vrijheid gegeven om de productie op te zetten en ik heb bij iedereen een enorme ontwikkeling gezien”, zegt Brands. “Ik ben waanzinnig trots op hoe ze zich hebben ontwikkeld en hoe ze zo’n gevoelig onderwerp neer hebben kunnen zetten.”

De leerlingen werken maandenlang keihard aan de voorstelling en dat leverde positieve reacties op. Naast dansen op muziek was er ook spoken word in de voorstelling verwerkt, geschreven en uitgevoerd door Anna Havelaar, één van De Meerpaal’s ‘homegrown talents’. De voorstelling werd opgevoerd voor allerlei soorten publiek. In De Meerpaal werd de ochtendvoorstelling bijvoorbeeld bijgewoond door schoolklassen uit het voortgezet en basisonderwijs, terwijl de avondvoorstelling voor familie en andere belangstellenden was. 

Vluchtelingen

De Meerpaal stelde ook ongeveer tachtig plaatsen beschikbaar voor vluchtelingen. Ook uit deze groep kwamen louter positieve reacties. “Ik vond het geweldig wat er deze avond gepresteerd is. Wonderlijk dat er zoveel kan met dans en muziek!”, zo luidde een van de reviews.