Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Door uitstel is deelname aan ‘talententraject’ nog steeds mogelijk

Cultuur

DRONTEN - De Stichting Onder Dak zou halverwege mei beginnen aan het talententraject, maar door verschillende redenen is dat destijds niet gelukt. De Stichting gaat nu in september starten en dus is het nog steeds mogelijk om je op te geven. 

Dankzij ‘het beste idee van Dronten 2021’ organiseert Stichting Onder Dak een compleet talententraject. De stichting was een van de negen prijswinnaars die een eenmalige subsidie van de gemeente ontvingen. Daarmee kan het idee uitgevoerd worden, al liep het project wel vertraging op. 

Ziekte

De Stichting Onder Dak zou in mei beginnen met het tekenen en schilderen, maar dat ging niet door. “Ziekte, zoeken naar een geschikte ruimte en nog enkele andere zaken speelden hierbij een rol”, meldt voorzitter Judy Koopman, die kan melden dat die problemen uit de wereld zijn. “Ziekte hebben we natuurlijk nooit in de hand, maar we gaan er vanuit dat alles nu vlot gaat verlopen. We hebben een ruimte ter beschikking gekregen die volledig toegankelijk en goed bereikbaar is.”

Het talententraject is speciaal voor mensen met een laag besteedbaar inkomen, die zo gratis de mogelijkheid krijgen om te ontdekken waar hun interesse of aanleg ligt op creatief gebied. Het traject bevat onder andere tekenen, schilderen, fotografie, creatief schrijven en toneel. De lessen worden gegeven op woensdag (vanaf 7 september) in lokaal 19 in De Meerpaal en duren van 9.30 tot 11.30 uur. “Dit is de kans om gratis allerlei activiteiten uit te proberen en met anderen deze uitdaging aan te gaan.”

Opgeven

Aanmelden voor het talententraject kan nog steeds. Stuur een mail naar voorzitter@onderdak.nl onder vermelding van Talenten Traject of bel naar 0321 – 314951. “Er zijn al aanmeldingen binnen en we willen de groep niet al te groot maken”, meldt de Stichting nog.