Afbeelding
Foto: Kunstcollectief Dronten

Verhuizing Kunstcollectief een feit: deuren morgen open

Cultuur

DRONTEN - Het Kunstcollectief Dronten is definitief verhuisd naar het voormalige pand van Miss Etam aan De Kiel 43. Het collectief opent zaterdag voor het eerst op die locatie de deuren. “Veel enthousiaste kunstenaars hebben hun schouders eronder gezet om het pand om te toveren tot een professionele galerie”, meldt het collectief. 

In de galerie zijn kunstenaars uit de gemeente Dronten en omringende steden als Lelystad en Kampen welkom om hun werk te tonen. Dat kunnen ze doen tegen een bedrag van 20 euro per maand. “We hebben dit bedrag zo laag mogelijk gehouden om iedereen de gelegenheid te geven gebruik te maken van alle voorzieningen en mogelijkheden die deze locatie en het collectief biedt.” Het collectief verwacht wel van de exposanten dat er bij evenementen, activiteiten en bezetting van de galerie een actieve opstelling wordt aangenomen. 

Donateurs

Het is ook mogelijk om het collectief te ondersteunen, maar geen diensten te leveren. “Dan kun je donateur worden. Samen zorgen we voor een fantastische impuls voor het Winkelcentrum SuyderSee, waarbij de kunstbeleving in de gemeente Dronten centraal komt te staan”, laat het collectief nog weten. De galerie aan De Kiel is geopend van woensdag tot en met zaterdag en op koopzondagen.