Afbeelding
Foto: Ben Eekhof Fotografie

Eerste steen De Regenboog weer terug op zijn plaats

Cultuur

DRONTEN - De twee platen die dienden als eerste steen van woonzorgcentrum Coloriet de Regenboog zijn dinsdag weer teruggeplaatst op de plek waar ze horen. Door de verbouwing van de hoofdingang in de periode 2009/2010 werd de eerste steen geschonken aan de familie Van Tamelen.

De heren Bies (bestuurslid van het toenmalige Oost Flevoland) en Van Tamelen (voorzitter Stichting Ouderenwerk) plaatsten in 1985 de eerste steen, beide heren zetten zich destijds volop in voor de toen in aanbouw zijnde Regenboog. Dat gebeurde onder grote belangstelling. De heren metselden op een muurtje een lichtbak met de tekst ‘Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst’ en ‘Een mens die ouder wordt, brengt de toekomst naar het heden.’

Plaatsmaken voor verbouwing 

Voor de verbouwing van De Regenboog in 2009 en 2010, moest de lichtbak verwijderd worden. Tijdens deze verbouwing werd de hoofdentree verplaatst om door middel van een loopbrug verbinding te maken met het naastgelegen complex De WoonArk. De eerste ‘steen’ heeft daarna geen plekje meer gekregen in De Regenboog en werd geschonken aan de familie Van Tamelen.                                                                            

Jaren later, tijdens de feestelijke oplevering van de twee appartementengebouwen naast De WoonArk, sprak OFW-directeur Noek Pouw met de zoon van de heer Bies. De eerste ‘steen’ van De Regenboog kwam ter sprake. “Waar zijn de platen gebleven?”, was een van de vragen waar het over ging. OFW-medewerkers Yvonne Verschoor (huismeester van De Regenboog) en John van der Blom (projectcoo¨rdinator) gingen als twee echte detectives erop uit.

OFW kwam, na contact met Johan Alkema van zorgorganisatie Coloriet, in contact met de zoon van de heer Van Tamelen. Alle partijen waren het er over eens dat de platen weer een mooi plekje moesten krijgen in Coloriet de Regenboog, als eerbetoon aan de heer E. Bies en de heer L. van Tamelen. De platen zijn teruggeplaatst in nieuwe lichtbakken en hebben een mooie plek gekregen in de entree van de zij-ingang van Coloriet de Regenboog aan de Lijzijde.