Mara van Balkom (links) en Corina Ros.
Mara van Balkom (links) en Corina Ros. Foto: GGD Flevoland

GGD opent tijdelijke vaccinatielocatie in De Regenboog

Algemeen

DRONTEN - GGD Flevoland heeft een tijdelijke vaccinatielocatie geopend in De Regenboog. Zo moet het voor bewoners van het woonzorgcentrum makkelijker worden om een herhaalprik op te halen. 

De GGD vaccineert in Lelystad, Emmeloord en Almere, maar voor mindervalide mensen is lastig om naar deze locaties te komen. Daarop opende de GGD een tijdelijke locatie in Dronten en ook in Zeewolde. ā€œDeze locatie heeft 200 aanleunwoningen. Alle bewoners kunnen, als ze dat willen, bij ons terecht. In de meeste gevallen hoeven ze er niet eens voor naar buitenā€, meldt GGD-er Mara van Balkom. 

Ook Corina Ros, adviseur kwaliteit en veiligheid bij Coloriet, is er blij mee. ā€œWe waarderen het enorm dat de GGD hier in ons centrum komt vaccineren. Onze bewoners zijn weliswaar enigszins mobiel, maar een vaccinatie halen in Emmeloord of Lelystad is echt een hele onderneming. Nu kunnen ze vanuit hun aanleunwoning hier in onze centrale ruimte terecht.ā€

Kopje koffie

Van Balkom stelt zelfs dat het in sociaal opzicht voordelen heeft om te vaccineren in De Regenboog. ā€œBij het wachten na afloop bieden we de mensen een kopje koffie aan. Het is heel gezellig hier in de wachtruimteā€, klinkt het opgewekt. 

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden