Afbeelding
Foto: Marlies Huurman

Marlies Huurman en Angèle Hoegee exposeren in bibliotheek

Cultuur

DRONTEN - Marlies Huurman en Angèle Hoegee exposeren tot en met 7 mei in de FlevoMeer bibliotheek van Dronten. Huurman toont haar schilderijen en Hoegee heeft werken van papier-maché naar de bieb gehaald.

Marlies Huurman vertelt: “Sinds 2011 heb ik op onze bovenverdieping een kamer als atelier ingericht. Daar teken en schilder ik elke dag met ontzettend veel plezier. Mijn passie voor tekenen en schilderen is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Ik schilder met olieverf en acrylverf. Tussendoor schets ik met houtskool en grafiet onderwerpen die ik later kan gaan schilderen. Omdat ik mij verder wil ontwikkelen ben ik sinds september 2020 gestart aan de Vrije Academie in Nunspeet. Alles is mogelijk omdat ik mij niet vastpin op een bepaalde stijl of techniek.”

Angèle Hoegee: Vroeg in m’n jeugd was ik al enthousiast bezig met klei en maakte ik figuurtjes. Als autodidact heb ik een cursus keramiek gevolgd, mede hierdoor heb ik een balans gevonden tussen technische vaardigheden en creativiteit. De creativiteit voert bij mij altijd de boventoon en dat geeft mij als keramiste de grootste voldoening. In de loop der tijd ben ik gaan zoeken naar een werkwijze om goedkoper en dunner te kunnen werken, dit monde uit in het werken met papier-maché. De laatste jaren ben ik objecten gaan maken in combinatie met materiaal wat ik in kringloopwinkels opduik. Zoals bijvoorbeeld een roestig frame waar ik een figuur in plaats, of een oud karretje waar ik een keramisch bootje op maak. Het is geweldig om met de combinatie van deze verschillende materialen te werken vaak met een knipoog als resultaat.”

De werken van de twee kunstenaressen zijn tijdens openingstijden van de bieb kosteloos te bewonderen.

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 20 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 21 uur geleden