Afbeelding
Foto: André Hanekamp

Drontenaren op culturele ontdekkingstocht door De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Inwoners van Dronten hebben zaterdag 3 juni  kennisgemaakt met het uitgebreide kunsteducatieprogramma van De Meerpaal tijdens de ONTDEK-JE-TALENT-dag. Gedurende de hele middag werden er talloze workshops en lessen gegeven in de leslokalen, op het binnenplein, in de theaterzalen en buiten onder de luifel.

Het publiek werd getrakteerd op een breed scala aan activiteiten, waaronder schilderen, edelsmeden, dansen, zingen en muziek maken. Voor velen betekende dit hun eerste kennismaking met kunsteducatie. Het evenement bood een ware ontdekkingstocht door het hele pand, waarbij alle zintuigen werden geprikkeld. Het programma was laagdrempelig opgezet, zodat iedereen kon ervaren, luisteren, proeven, kijken en vooral ook meedoen.

Het enthousiaste team van docenten en cursisten van De Meerpaal verzorgde deze open dag met veel passie en toewijding. Hun voornaamste doel was om bezoekers het ultieme gevoel te laten ervaren van het voor de eerste keer oppakken van een viool of gitaar, zich volledig uitleven met drumstokken, een eigen kunstwerk creëren met verf, of dansen en zingen op het podium. Het evenement leverde vele mooie momenten op, waarbij bezoekers zich lieten onderdompelen in een wereld van creativiteit en expressie.

Een ouder vertelde: “Deze open dag was een eyeopener voor mij. Er was zoveel te kiezen. Het was een geweldige ervaring voor mijn kinderen en mezelf. We mochten op alle instrumenten spelen en kregen uitleg over de verschillende lesmethoden. Dit smaakt naar meer.” Bezoekers werden getrakteerd op een gratis proefles voor een kunstvorm naar keuze, te volgen in het lopende of nieuwe cursusjaar.

Ondanks de vele andere evenementen die op dezelfde dag in Dronten plaatsvonden, was De Meerpaal tevreden met de opkomst. De organisatie hoopt dat deze dag Drontenaren heeft geïnspireerd om hun passie voor kunst en cultuur te ontdekken of verder te ontwikkelen. Het evenement vormde een prachtige start van het nieuwe cursusjaar, dat direct na de zomervakantie van start zal gaan. Inschrijven voor een cursus kan via de website www.meerpaal.nl/cursussen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jochem Myjer, Peter Pannekoek en Bert Visscher zijn al uitverkocht in De Meerpaal 1 uur geleden
Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 2 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 23 uur geleden