Remy Holierhoek
Remy Holierhoek Foto: aangeleverd

Dirigent Remy Holierhoek studeert af met concert Maris Sonores en Unlimited Sound

Cultuur

DRONTEN - Remy Holierhoek is student aan de kunstacademie in Zwolle en doet de opleiding tot muziekdocent. Voor haar afstuderen organiseert ze een concert met fanfareorkest Maris Sonores uit Biddinghuizen en popkoor Unlimited Sound uit Dronten. Dit concert is op vrijdag 24 mei (20 uur) bij Nirwana aan de Educalaan.

Remy is 25 jaar en een bevlogen muzikant en dirigent. Dat begon in groep 5, toen Maris Sonoris op school kwam vertellen over muziekinstrumenten. Hij sloot zich aan bij het orkest, speelde eerst xylofoon en stapte later over naar het drumstel. Tot coronatijd speelde Remy bij Maris Sonores.

In 2022 was Unlimited Sound op zoek naar een dirigent. Via haar moeder, die koorlid was, kwam het popkoor bij Remy Holierhoek terecht. Zij werd dirigent en dit klikte goed.

Zelf gearrangeerd

In het vierde jaar van haar studie gaat Remy nu afstuderen door een groot concert te organiseren en uit te voeren. Hiervoor heeft ze voor zowel het koor als het orkest zelf stukken gearrangeerd. “Het is een mix van verschillende stukken met frisse ideeën”, aldus Unlimited Sound, “Orkest en koor brengen samen pop, rock en filmmuziek ten gehore. Ook laten zij apart van zich horen.” 

Remy wordt door de examinatoren beoordeeld op artistieke en muzikale kwaliteit en de gearrangeerde stukken. Ze dirigeert zelf deze avond het koor. Arjan Rutten, die dirigent was in de tijd van Remy bij Maris Sonores, leidt het orkest.

Voorproefje

Wie een voorproefje wil: Maris Sonores geeft 20 april (20 uur) een voorjaarsconcert in De Voorhof in Biddinghuizen. En op Koningsdag (13.20 uur) zingt Unlimited Sound op het Havenplein in Dronten.


Remy Holierhoek.

Nirwana: