Ook Joost van Bellen treedt op tijdens Lowlands
Ook Joost van Bellen treedt op tijdens Lowlands brugmedia.nl

Ook Joost van Bellen treedt op tijdens Lowlands

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Het Lowlands-festival heeft weer vijf nieuwe acts toegevoegd aan het programma voor augustus. Daaronder de Amsterdamse techno van Joost van Bellen.

Persbericht Lowlands:

Lianne la Havas
Terwijl wij dachten dat de jazzy folk- en soulzangeres uit Londen na haar jubeljaar 2012, met onder meer haar succesdebuut ?Is Your Love Big Enough?? en een glorieus Lowlandsoptreden, van de aardbodem verdwenen was, toerde zij gewoon de wereld rond. Nu is er dan eindelijk een nieuwe plaat klaar, en kunnen we ons wederom verheugen op de muzikale erfgename van Erykah Badu, Lauryn Hill en Joan Armatrading.

Balthazar
Het gaat stiekem best hard met Balthazar, de Vlaamse indiepopband die hier vijf jaar geleden schuchter debuteerde in de India, maar op Lowlands 2013 al een nokkievolle Alpha inpakte alsof ze hun Wijze naamgenoot uit het Oosten zelf waren. Hoor hun nieuwe prachtplaat ?Thin Walls? maar eens. Maar live, ja live, dan pakt de vierde dimensie je in.

Kenny B
Hoe groot is de kans dat er nog meer succesvolle 53-jarige Surinaamse zangers zijn met een verleden als beroepsmilitair, politicus, lid van Ronnie Brunswijks junglecommando en vredesonderhandelaar, om daarna vanuit zijn nieuwe thuisland Nederland eerst in Suriname een superster te worden, en vervolgens ook hier gigantisch door te breken met een Nederlandstalig nummer? Just sayin?. En niet alleen dankzij die ultieme lentehit ?Parijs? (7 weken op #1!) waan je je bij Kenny B. straks in ?t paradijs.

Joost van Bellen
Wie Joost van Bellen zegt, zegt Rauw. Vroeger zei je RoXY. Maar Lowlanders zien onmiddellijk zijn besnorde alter ego Horst The German voor zich, als uitbater van de vochtig rockende nachtclub Tïtty Twïster. Dat diezelfde Joost van Bellen dit jaar in de Bravo een technoset komt draaien, klinkt dan misschien wat gewoontjes, maar is zo atypisch dat het weer opwindend is. En reken maar dat het knoeperhard wordt, dat het tentzeil zal wapperen en de vloerpallets gaan klepperen. Verrassingen? Joost mag het weten.

Projekt Rakija
Weinig West-Europese landen waar balkanpop zoveel voetjes van de vloer krijgt als Nederland, dus is het wel toepasselijk dat we deze band gewoon uit ons eigen Tilburg visten. Dat zanger en gitarist Igor van origine een Bosniër is, is natuurlijk mooi meegenomen, net als de muziek: een fijne pot Bosnische volksmuziek, op smaak gebracht met elektronische beats, een snufje reggae, een kledder rock en reteswingende blazers. Hoppaaa!