Premièreavond De Meerpaal: Men vraagt en wij draaien
Premièreavond De Meerpaal: Men vraagt en wij draaien brugmedia.nl

Premièreavond De Meerpaal: Men vraagt en wij draaien

Cultuur

DRONTEN - Even, heel even was het schrikken voor de mensen van theater De Meerpaal. Cabaretier Aron Elstak opende de premièreavond door in de huid van God te kruipen en vanuit de hemel met een kritische blik op de aarde neer te kijken.

Het Drontense theaterpubliek kreeg gisteravond tijdens de jaarlijkse premièreavond een voorproefje van het seizoen 2015/'16. Degenen die het goed voor hebben met De Meerpaal vreesden bij de openingsact de hoon van het religieuze deel van het publiek. Die angst bleek ongegrond, want Aron Elstak wist het ijs al snel te breken.

Vooral toen Elstak's collega Joep Onderdelinden na de pauze uiteen zette wat je allemaal in een anus kunt stoppen, waren de lachsalvo's niet van de lucht. De avond viel al met al goed in de smaak en belooft veel voor het komende theaterseizoen.

Voorkeur van het Drontense publiek

Het programma werd aan elkaar gepraat door stand-up comedian Soundos, die zelf op 25 februari in de kleine zaal van De Meerpaal staat. Zij presenteerde een programma, dat haarfijn aansloot bij de voorkeur van het Drontense publiek: cabaret en muziek, maar vooral niet te zwaar.

Na de gedurfde opening van Aron Elstak was er muziek van het trio Zazi, bekend van het zomerhitje 'Turn me on'. Deze dames kregen eind vorig jaar veel publiciteit toen ze een bizarre combinatie vormden met Hans Dorrestijn. Het komende seizoen reizen ze zelfstandig door het land. Het Meerpaalpubliek maakte kennis met hun driestemmige zang en een aardige variatie aan instrumenten, waarbij ook de ranke gestaltes van het drietal na afloop aan de bar onderwerp van gesprek was.

Poep en pies

Na de pauze werd bij Joep Onderdelinden duidelijk dat poep- en piesgrappen ook bij volwassenen in de smaak kunnen vallen.

Tenslotte speelden Jeroen Zuidwijk, Mark Dekkers en Imre Kruis een 'thuiswedstrijd'. De drie muziekdocenten van De Meerpaal werden in januari door Nico Dijkshoorn omschreven als 'een waanzinnig goede band'. Op 17 april verzorgen zij in de kleine zaal de voorstelling 'Classic meets Jazz meets Pop' en maandag gaven zij daarvan een eerste indruk.

Gemiste kans?

Een premièreavond had een uitgelezen kans kunnen zijn om het Drontense theaterpubliek te laten proeven aan genres waarvoor men doorgaans niet in de rij staat. Een kort optreden, zeg maar een amuse, kan mensen misschien toch enthousiast maken. Wat dat betreft misschien een gemiste kans.

Aan de andere kant: de avond viel goed in de smaak, er waren meer dan genoeg open doekjes.
En dus was het goed zo.

Maarten Heijenk



Lees ook:
- De nieuwe theaterbrochure van De Meerpaal. (pdf)
- Meerpaal-directeur: Drontenaren willen cabaret en muziek.
- De Meerpaal presenteert het nieuwe theaterprogramma.

Laurentien van Oranje
Kringloopwinkel Rataplan maakt kans op prijs uit handen van Laurentien 1 uur geleden
Afbeelding
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 2 uur geleden
De flyer van de politie.
Politie flyert in de buurt van Roggebotzand om vermiste Marc Jaskulski te vinden 16 uur geleden