Afbeelding

Stemtesten 'bevrijdingskoor' leveren nog niet voldoende op

Cultuur

DRONTEN - De organisatoren van het bevrijdingsconcert met de Johan Willem Frisokapel op vrijdag 16 oktober in De Meerpaal hebben vrijdagavond en zaterdagmorgen stemtesten gehouden voor het bevrijdingskoor. ,,Maar mensen kunnen zich nog steeds aanmelden'', benadrukt Tineke Haveman.

Er hebben zich al 51 zangers en zangeressen aangemeld. Dat zijn vooral mensen uit de gemeente Dronten, maar ook een enkeling uit Lelystad en Emmeloord. Tineke Haveman en dirigent Leendert Runia hebben de hele vrijdagavond en zaterdagmorgen besteed aan het luisteren naar deze mensen. ,,En helaas hebben we er enkelen moeten teleurstellen'', erkent mevrouw Haveman.

,,De Johan Willem Frisokapel is een professioneel orkest en we willen het serieus aanpakken. Dan is het niet leuk als je mensen moet afwijzen, maar dat is niet anders'', vervolgt de organisator.

Helemaal gevuld met Flevolanders

Het projectkoor gaat bestaan uit 80 mensen. Tineke Haveman hoopt dat zich de komende periode nog mensen aanmelden, zodat het koor helemaal gevuld kan worden met Flevolanders.

,,Lukt dat niet, dan zijn er vast wel mensen uit de koren van andere plaatsen bereid om mee te doen. Het eerste concert is in april in Hoogeveen en het tweede op 4 mei in Wageningen. In die koren zitten mensen die met plezier nog een keer optreden. Maar het liefst doen we het natuurlijk met koorleden uit onze eigen regio.''

,,We hebben alle koren aangeschreven, alleen ben ik bang dat het niet overal bij de leden terecht is gekomen. Daarnaast is het jammer dat we in Biddinghuizen een heel goed koor hebben, dat een dag later een eigen concert heeft.''

Zes avonden

Het concert in Dronten maakt deel uit van een reeks van zes avonden van de Johan Willem Frisokapel rond 70 jaar bevrijding. Samen met het projectkoor en sopraan Johanette Zomer gaat de militaire kapel de speciale compositie ?Geluid van de Vrijheid' van Carl Wittrock opvoeren. Het koor zingt Nederlandstalige teksten van Stef Bos.

Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden voor het koor via klif@solcon.nl.

Lees ook:
- Carl Wittrock en Stef Bos maken compositie.
- Interview van DeDrontenaar.nl met Stef Bos.
- Dronten zoekt zangers en zangeressen voor ?bevrijdingskoor'.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden