Dirigent Chiel Naber van Charis Music.
Dirigent Chiel Naber van Charis Music. Ā©maartenheijenk.nl

Volkskerstzang was dit jaar ā€˜anders dan andersā€™

Cultuur

DRONTEN - De jaarlijkse Volkskerstzang in De Meerpaal had dit jaar een andere invulling dan gebruikelijk. Geen traditionele kerkkoren deze keer en geen harmonie of fanfare. Het programma viel uitstekend in de smaak. ,,Een bijzondere avond. Zelfs de ouderen vonden het mooiā€™ā€™, is organisator Elma Everaers tevreden.

De werkgroep ā€˜Dronten Zingtā€™ had dit jaar gekozen voor de koren Living Colours en Charis Music, allebei uit Dronten. Het muzikale gedeelte werd verzorgd door een samengesteld ensemble van het de Meerpaal Academie.

450 bezoekers

Traditiegetrouw was de grote zaal van De Meerpaal goed gevuld met plusminus 450 bezoekers. Zij beleefden een avond in een heel andere sfeer dan de afgelopen jaren. Daar zorgde met name de uitgelatenheid van Charis Music voor. ,,We kregen na afloop veel lovende reacties, het was een mooie, geslaagde avond met hele mooie muziekā€™ā€™, aldus mevrouw Everaers.

Het was de veertiende keer dat de Volkskerstzang werd gehouden. De werkgroep Dronten Zingt gaat nu aan de slag met de invulling van de jubileumeditie in 2016.

Afbeelding
Grasmaaiers gestolen bij diverse boerderijen in Swifterbant en Biddinghuizen 16 uur geleden
De ijsbaan in Dronten.
Gemeente verandert naam Eskimolaan: "Werd als racistisch ervaren" 22 uur geleden
Afbeelding
Twintig maanden cel na bankhelpdeskfraude bij oudere in Dronten 23 uur geleden