Flevo's Mannenkoor in De Meerpaal.
Flevo's Mannenkoor in De Meerpaal. jennifersauer.nl

Update | Flevo's Mannenkoor toont nieuw elan tijdens kerstconcert in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Flevo's Mannenkoor heeft op tweede kerstdag voor de 28ste keer haar kerstconcert gegeven. Het koor trad in De Meerpaal aan onder leiding van de nieuwe dirigent Paul Michèl Tijssen.

Verslag Flevo's Mannenkoor:

Het Flevo’s Mannenkoor heeft 2e Kerstdag een prachtig Concert in Kerstsfeer gehouden in de grote theaterzaal van “De Meerpaal”. Voor een nagenoeg uitverkochte zaal werd o.l.v. haar nieuwe dirigent Paul Michèl Tijssen door koor en solisten een mooi gevarieerd programma uitgevoerd, dat door het publiek zeer werd gewaardeerd.

De voor 2015 gekozen slogan “Flevo’s Mannenkoor – Nieuw elan” werd meer dan waar gemaakt.

Solistisch werd meegewerkt door de sopraan Hesther Oor uit De Meern, fluitiste Mariëlle Mud uit Dronten en koorsolist tenor Gerard Nobel. Het geheel werd op fantastische wijze aan de vleugel begeleid door Gezinus Veldman uit Vroomshoop, al voor het 28ste jaar present in Dronten.

Dit concert was er een voorbeeld van hoe muziek kan stralen. Enthousiaste zangers, vol aandacht voor hun dirigent, wisselden ingetogen liederen af met uitbundige nummers. Het programma werd afgewisseld door prachtige solo-optredens. Sopraan Hester Oor vertolkte op prachtige wijze – samen met het koor – o.a. het Sanctus van Gounod en het Laudate Dominum van W.A. Mozart. Ook fluitiste Marielle Mud, verbonden als docente aan CKV De Meerpaal, liet prachtig werk horen. Samen met Gezinus Veldman vertolkte zij het Lento uit de 4 jaargetijden van Antonio Vivaldi. Prachtig!

Ook de improvisaties van Gezinus Veldman kregen veel bijval. Onnavolgbaar, zoals hij de vleugel tot leven weet te brengen. Ondanks de hoge temperaturen buiten kon hij het laten sneeuwen tijdens het prachtige lied “Leise rieselt der Schnee”. Ook koorsolist Gerard Nobel liet zich van zijn beste kan horen. Het Russische “Vo tsarstvi Tvoem” werd prachtig door hem gezongen en maakte veel indruk.

Dirigent, koor en solisten kunnen terug zien op een prachtig Concert in Kerstsfeer, dat veel toeschouwers heeft ontroerd en blij gemaakt.

Nu het koor heeft laten horen welke weg het is ingeslagen, kan het bijna niet anders, dan dat zich nieuwe leden aanmelden. Deze zijn meer dan welkom. In 2015 zijn 18 nieuwe leden toegetreden en voor 2016 wordt niets anders verwacht. Het streven is om weer met 100 mannen het mooie concertpodium te vullen.

De eerstvolgende repetitie is op donderdag, 14 januari a.s. om 20.00 uur in “Open Hof” in Dronten.

Tot slot wensen bestuur, dirigent en koorleden alle lezers van “DeDrontenaar.nl” een hele fijne jaarwisseling toe en voor 2016 voor geluk en gezondheid en tot ziens op het Voorjaarsconcert op zaterdag, 16 april 2016 waarvoor kaartverkoop aan de kassa van “De Meerpaal” al mogelijk is.

 Marriëlle Mud tijdens het kerstconcert.