Vox Flevium
Vox Flevium

Kamerkoor Vox Flevium Swifterbant heeft een nieuwe dirigente

Cultuur

SWIFTERBANT - Het kamerkoor Vox Flevium uit Swifterbant begint het nieuwe jaar met een nieuwe dirigent: Francis Evers. De inwoner van Lelystad is ook dirigent van het vrouwenkoor De Paradijsvogels uit Biddinghuizen.

Evers heeft gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. Solistisch zingt zij regelmatig als alt in Bachcantates en verder verleent zij als solist haar medewerking aan diverse koren. Sinds 2004 heeft zij vele koren in de omgeving stemvorming en koorvorming gegeven. Ze is oprichter van het Kamerkoor Lelystad.

,,We hebben in Francis een dirigent gevonden, die met haar muzikale ideeën en brede repertoirekennis het koor kan inspireren en op een hoger niveau kan brengen’’, meldt Vox Flevium over de opvolgster van Herman Kamp.

Ambitieus en gezellig

Het kamerkoor uit Swifterbant werd in 1999 opgericht. Met circa 24 amateurzangers wordt elke woensdagavond gerepeteerd en toegewerkt naar één of twee concerten per jaar.

,,We zijn een ambitieus, gezellig koor. Het koor zingt zowel a capella als met instrumentale begeleiding. We hebben een breed en gevarieerd repertoire, van oud tot modern klassiek en close harmony’’, aldus Vox Flevium

Informatie: www.voxflevium.nl.