Flevo's Mannenkoor tijdens het kerstconcert in december.
Flevo's Mannenkoor tijdens het kerstconcert in december. jennifersauer.nl

Flevo’s Mannenkoor geeft voorjaarsconcert in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Flevo’s Mannenkoor onder leiding van Paul Michèl Tijssen geeft op zaterdag 16 april een voorjaarsconcert in de grote theaterzaal van De Meerpaal. Voor het eerst treedt het koor op met een nieuwe solist: Marc Schütz uit Swifterbant.

Mark Schütz was één van de 18 nieuwe leden, die zich het afgelopen jaar hebben aangesloten bij het koor. ,,Hij viel al snel op door zijn prachtige diepe basstem’’, aldus PR-man Daan van Winsen, ,,Mark bleek in het verleden in Duitsland, vanwaar hij afkomstig is, veel vaker als solist te hebben opgetreden. Een mooie aanwinst voor het koor, dat nu samen met tenor Gerard Nobel over twee prima eigen solisten beschikt.’’

Het programma van het voorjaarsconcert bestaat deels uit traditionele koormuziek, zoals het slotkoor uit ‘Die Zauberflöte’ en het ‘Isis und Osiris’ van Mozart. Van Händel wordt het ‘Lascia ch’io pianga' gezongen. Verder is er volop aandacht voor eigentijds repertoire, zoals het welbekende ‘Bridge over troubled water’ van Simon en Garfunkel, ‘Jan Klaassen was trompetter’ en ‘Zing, vecht, huil, bid, lach….’.

Aan de avond wordt meegewerkt door de zanggroep Goed Gebekt uit Soesterberg. Deze groep staat eveneens onder leiding van Paul Michèl Tijssen. Hun repertoire bestaat uit Engelse- en Nederlandstalige popmuziek met begeleiding van piano of a capella.



Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden