Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Wethouder Ton van Amerongen (VVD) Ā© Eelco Lindhout

Gemeente Dronten staat er financieel goed voor ondanks extra kosten ambtenaren

Gemeente

DRONTEN - De inhuur van externe managers kost de gemeente Dronten extra geld. Ook de nieuwe CAO voor gemeente-ambtenaren kan de gemeente op kosten jagen. Toch is wethouder Ton van Amerongen van financiĆ«n optimistisch gestemd: ā€žWe staan er zowel met ons huishoudboekje als ons spaarbankboekje goed voor.ā€

ā€žWe hebben een mooi financieel perspectiefā€, aldus de wethouder, ā€žWe zijn Ć©Ć©n van de twee gemeenten in Flevoland die van de provinciale toezichthouder de code ā€˜groenā€™ hebben gekregen.ā€

Externe managers

Dat perspectief is de afgelopen maanden nog verbeterd doordat het Rijk de gemeente Dronten meer geld gaf uit het zogenaamde ā€˜gemeentefondsā€™. Daar stond tegenover dat de gemeente externe managers inhuurde. ā€žDat kost ons eenmalig wat extra geld, maar dat heeft geen invloed op het structurele begrotingssaldoā€, relativeert de wethouder van financiĆ«n.

Voor de nabije toekomst maakt Van Amerongen zich enigszins zorgen over de nieuwe CAO voor gemeente-ambtenaren en over de gestegen inflatie.

Ook is het nog afwachten of het Rijk in haar ā€˜septembercirculaireā€™ met verrassingen komt. De wethouder rekent er echter op dat het demissionaire kabinet zich op de vlakte zal houden.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 20 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 21 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 21 uur geleden