Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten: Opstaand randje bij ondergrondse containers is echt nodig

Gemeente

DRONTEN - Het is volgens de gemeente Dronten echt nodig dat er een opstaand randje rond de ondergrondse afvalcontainers is. De stichting Onder Dak meldde onlangs dat mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel hier moeite mee hebben.

„Probeer maar eens een handbewogen rolstoel te manoeuvreren met ook nog een zak met afval op schoot. Daar moet je aardig handig voor zijn en voldoende energie hebben”, schreef voorzitter Judy Koopman van Onder Dak over de metalen randen.

Waterdicht

„Het is een afweging: we willen graag dat de ondergrondse containers waterdicht zijn en daarvoor heb je nu eenmaal iets van een opstaand randje van 3 of 4 centimeter nodig. Daar moet je een balans in vinden”, reageert Jan de Boer, manager afvalverwerking van de gemeente Dronten.

„Het belangrijkste is natuurlijk dat de mensen de container moeten kunnen benaderen, maar hij moet ook goed afgedicht zijn”, vervolgt De Boer, „Bij textielcontainers luistert dat bijvoorbeeld heel nauw: alles wat nat is kunnen we weggooien, dat heeft geen waarde meer.”

Serieus naar kijken

De manager afvalverwerking zegt dat de gemeente serieus naar alle klachten kijkt: „We hebben een aantal situaties bekeken. Vaak ging het om situaties waar het nog niet helemaal afgewerkt was.”

Dossier afvalcontainers

Afbeelding
Kinderen bouwen computerspelen in de drie bibliotheken 2 uur geleden
Laurentien van Oranje
Kringloopwinkel Rataplan maakt kans op prijs uit handen van Laurentien 2 uur geleden
Afbeelding
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 3 uur geleden