Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente plakt antislipstroken op luxe tegels culturele route: „Goede oplossing”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft vorig jaar 7.500 euro uitgegeven aan veertien tegels met korte teksten over de geschiedenis van Dronten. Ze maken onderdeel uit van een 'culturele route' door het dorp. Recentelijk zijn die luxe tegels voorzien van antislipstroken.

Er zijn volgens een woordvoerster van de gemeente geen valpartijen geweest, die deze maatregel noodzakelijk hebben gemaakt: „Inwoners hebben ons geattendeerd op mogelijke gladheid.”

Niet beoordeeld op gladheid

Bij de aankoop van de tegels heeft de gemeente er wel op gelet dat ze ‘hufterproof’ zijn, maar de tegels zijn niet specifiek beoordeeld op gladheid.

Alhoewel de antislipstroken als lelijk zouden kunnen worden beoordeeld, ziet de gemeente het vooralsnog als een goede oplossing. Voor het aansprakelijk stellen van de leverancier is dan ook geen aanleiding, meldt de woordvoerster desgevraagd.

Blindegeleidelijnen

Het is de tweede keer in korte tijd dat de gemeente Dronten de mist in gaat bij de aanschaf van tegels. In 2016 werd besloten de blindegeleidelijnen bij NS-station Dronten te vervangen, omdat ze afbrokkelden.

Het vervangen van deze tegels kostte indertijd 13.300 euro. Daarvan betaalde de gemeente 8.000 euro en nam de leverancier 5.300 euro voor zijn rekening.

Eveneens in 2016 deed zich een probleem voor bij tegels in het gemeentelijke zwembad Overboord. In één nacht was 30 vierkante meter aan tegels opeens geknapt en losgekomen.

 Antislipstroken op culturele route.
Laurentien van Oranje
Kringloopwinkel Rataplan maakt kans op prijs uit handen van Laurentien 1 uur geleden
Afbeelding
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 2 uur geleden
De flyer van de politie.
Politie flyert in de buurt van Roggebotzand om vermiste Marc Jaskulski te vinden 16 uur geleden