Het gemeentehuis zoals het was.
Het gemeentehuis zoals het was. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Entree van het gemeentehuis gaat 10 meter naar voren: „Meer een eigen karakter”

Gemeente

DRONTEN - Het is de bedoeling om de gehele entree van het gemeentehuis van Dronten tien meter naar voren te halen. De tekeningen zijn inmiddels gepubliceerd op de website van interieurarchitect Frans Tauber. Volgens hem krijgt de entree hiermee ‘veel meer een eigen karakter’.

Het ontwerp voor de nieuwe entree is van Tauber en BRTArchitecten, beiden uit Alkmaar. „Al jaren lag er de wens van het gemeentebestuur voor een meer zichtbare, transparante en uitnodigende entree van ‘het huis van de gemeente’. Tegelijk met een totale renovatie van het hele gemeentehuis, wordt nu ook de entree gerealiseerd”, schrijft de interieurarcitect op zijn website.

„Door de gehele entree 10 meter naar voren te halen, in lijn met de buitenmuur van de raadzaal, presenteert deze zich veel nadrukkelijker aan het plein”, vervolgt Tauber, „Op deze wijze komt de entree ook ‘onder het gemeentehuis vandaan’ waardoor er meer hoogte gemaakt kan worden en de entree veel meer een eigen karakter krijgt.”

Eenvoudig gebaar

„Het is een krachtig eenvoudig gebaar dat zich goed verhoudt tot het bestaande gebouw, maar wel de eigen identiteit van de entree benadrukt”, aldus de architect.

De interieurarchitect heeft de tekeningen van de nieuwe entree op zijn eigen website gepubliceerd. Hij wil hij nog niet meewerken aan publicatie in de krant: „De gemeente is nog wat zaken aan het afronden.”

Inspraak

Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) heeft aangekondigd dat de sfeer, inrichting en identiteit van het vernieuwde gemeenteraad voor 100% wordt overgelaten aan de inwoners. „Dat willen wij helemaal loslaten”, zei hij daar in mei over. Die inspraakprocedure heeft de gemeente 350.000 euro gekost. Zoals bekend kost de totale verbouwing, inclusief tijdelijke huisvesting, 24,9 miljoen euro.

Tekeningen op website van arcitect

  1. Frontaanzicht
  2. Bij nacht
  3. Artist impression

Verbouwing gemeentehuis

Laurentien van Oranje
Kringloopwinkel Rataplan maakt kans op prijs uit handen van Laurentien 1 uur geleden
Afbeelding
Landbouwsector in gemeente Dronten relatief veel kleiner dan in de NOP 2 uur geleden
De flyer van de politie.
Politie flyert in de buurt van Roggebotzand om vermiste Marc Jaskulski te vinden 16 uur geleden