Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten was coulant in coronatijdperk, maar nu moet iedereen echt dokken

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft in verband met de coronacrisis tal van ondernemers en ZZP’ers uitstel van betaling verleend. Uiteindelijk moet er toch betaald worden. In de week van 21 september doet GBLT de eerste aanslagen op de bus. In de week van 7 december volgt de rest.

‘Gewone’ inwoners

GBLT int de belastingen namens de gemeente Dronten. Zij heeft de aanslagen voor de OZB en de andere gemeentelijke belasting maanden geleden al verstuurd naar de meeste ‘gewone’ inwoners. Deze brieven gingen voor het overgrote deel op de post vóór er sprake was van een coronatijdperk.

Een klein deel van de burgers heeft nog niets van GBLT gehoord. Zij ontvangen hun aanslag in de week van 21 september of van 7 december.

Later betalen

GBLT heeft voor ondernemers en ZZP’ers de meeste aanslagen voor de gemeentelijke belastingen volgens planning verstuurd, ook in de periode van de strengste coronamaatregelen. Alleen de marktgelden, reclame- en toeristenbelasting zijn in overleg met de gemeente niet opgelegd.

Besloten is om deze drie brieven in september alsnog te versturen. De aanslagen marktgelden en toeristenbelasting gaan volgende week op de bus, de reclamebelasting deels de week daarop en deels in december.

Uitstel van betaling.

Alle andere aanslagen voor ondernemers zijn dus volgens planning verstuurd. Ondernemers en ZZP’ers konden vanwege de coronatoestand wel uitstel van betaling aanvragen tot en met 31 augustus.

Vorige maand kregen deze ondernemers een brief van GBLT hoe het nu verder gaat. De aanslagen voor deze uitgestelde betaling worden dus deels in september deels in december verstuurd.

Passende afspraken

De ondernemers kunnen hun aanslag in één keer betalen. Daarnaast biedt GBLT verschillende mogelijkheden om in termijnen te betalen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld sportclubs, verenigingen en stichtingen.

GBLT zegt mee te willen denken met ondernemers een ZZP’ers die nog steeds financiële problemen ondervinden door het coronavirus: „Met hen zoeken wij graag samen naar passende betaalafspraken.”