Bert Rook - CDA
Bert Rook - CDA screenshot digitale raadsvergadering

Gemeenteraad neemt afscheid van Brenda Berghorst: „Altijd weer opgestaan”

Gemeente

DRONTEN - „Mijn trots is niet dat ik nooit ben gevallen, maar dat ik altijd weer ben opgestaan.” Dat zei burgemeester Jean Paul Gebben gisteravond bij het afscheid van gemeenteraadslid Brenda Berghorst. De CDA’er is afgetreden na een affaire rond het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten.

De burgemeester sprak over ‘een bewogen zomerperiode’ voor Berghorst: „Deze keuze gaat in je hart pijn doen. Wij kennen je als een nuchtere vrouw, maar het moet je iets gedaan hebben.” De burgemeester sprak de verwachting uit dat het scheidende raadslid op een andere wijze maatschappelijk betrokken blijft: „Want aan de zijlijn staan, dat past jouw niet.”

Gebben loofde Berghorst voor haar ‘grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid’. Hij noemde haar ‘nuchter en to the point’: „Je bent een mensenmens, altijd bezig.”

Bert Rook

Als opvolger in de gemeenteraad werd gisteravond Bert Rook beëdigd. „Van harte welkom in ons midden”, aldus de burgemeester, „Dit is een ontzettend leuke gemeenteraad, een goed team waar je echt zaken mee kunt doen. Ik verwacht dat u daar uw bijdrage aan kunt leveren.”

Affaire Berghorst

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 8 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden